Megváltozik a baba szem színe?
Esély van, persze, ha a felmenők között van kék szemű :)
De még sokat fog változni a színe, hónapok múlva is!
Amilyen kék szemmel született,az nem marad meg,ugyanis nagyon ritka a sötétkék szem.Ha kék szeműek a szülők,akkor kivilágosodik már 2hós korra is akár.Ha jelenleg,10hetesen is sötétkék,akkor az barna lesz neki.
Lányomnak 2hósan már bőven világoskék volt a szeme.Barátnőmék lányának a babakék volt még fél évesen is,de kezdtek benne barna pöttyök lenni.És talán most majdnem 15hósan sem teljesen barna még neki.
Nekem 3gyerekem van-3féle szemszínnel- én aztmondom, még bármi előfordulha a kicsid szemszínével.
Lehet, hogy kék marad neki, de lehet hogy be fog barnulni. Attól is függ, a szülőknek milyen a szemszíne.
Nekem 1. gyerekemnek már 10naposan gyönyörű nagy sötétbarna bociszeme volt, a 2-nak 2éves korig az az újszülött szürke szemszíne volt, csak fokozatosan világosodott ki neki. Nem akartam elhinni, hogy ilyen hamuszínű szeme lesz neki- olyan semmilyen volt. :) Két éves kora után elkezdett neki változni, és ilyen zöldes-barnás árnyalatok kezdtek benne lenni. Kb. 2,5éves korára olyan zöldesbarna lett neki, és 3éves korára szép gesztenyebarna szemszíne lett. Ez maradt neki- szóval barna lett, de nem olyan határozott szép sötétbarna, mint a tesójáé, hanem világosabb.
A harmadik gyerekünknek pedig 2hónapos korára világoskék lett a szeme. :) Vártuk, hogy barnuljon- mivel csak messzi ági rokonok vannak kékszeműek, mi a szülők és nagyszülők is barna szeműek vagyunk. De már 2,5éves a legkisebb gyerekünk is, és ugyanolyan szép kék szeme van, mint 2hónaposan. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!