Mitől váladékozhat a szeme még mindig 3 hónapos kislányomnak? Valakinek volt hasonló tapasztalata?
Most 14 hetes a kislányom, s kb. egy hetes kora óta sárgás váladék van mindig a jobb szemében. Volt pár nap, amikorra teljesen eltűnt, máskor meg teljesen összeragad a szeme reggelre. Sőt, volt, mikor letöröltem, s elöntötte a szemét a váladék. Egy hetes korától kapott szemcseppet, de nem sokat ért. A doktornő nem mondott rá semmit, sem azóta. Státuszvizsgálaton is csak megkérdezik váladékozik-e még, de nem reagálnak semmit. A védőnő szerint a huzat okozza. Most pár napja lett nagyon durva igazából.
A szemfehérje nem véreres, csak a könny pirosítja ki a szemhéját, s a szeme sarkát.
Én azért aggódom, meg elegem van belőle. El fogom vinni szemészhez hamarosan, csak kiváncsi vagyok mások is éltek-e át hasonlót?
Köszi mindenkinek a választ.
Azért nem vittem eddig, mert a védőnő és a háziorvos nem mondta, hogy valamit kéne vele csinálni. Csak szemcseppet kapott.
Tegnap elvittük szemorvoshoz, s kicsit "meglepődött", hogy nem küldtek még el hozzá minket. El van záródva a könnycsatornája és emiatt gyulladt be a könnyzacskó, s gennyes a szeme. Most egyelőre mindennap ki kell nyomkodni a gennyet, s műkönnyel átmosni a szemét, majd az antibiotikumot akkor lehet belecseppenteni. :S Hétvégén visszamegyünk, s jövő héten át fogják majd mosni a kis szemecskéjét. Addig előkezeljük. De már most sokkal szebb. Viszont a doki szerint, ha már pár hetesen csináltuk volna ezt a masszírozást, nagy valószínűséggel, magától megnyílt volna a csatorna.
A kamilla nekünk jó volt, mert a pirosságot, amit a sok el nem vezetett könny okozott megszüntette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!