Elrontottam valami? Hogyan vegyem rá hogy ne válogasson?
Én úgy tudom bizonyos szintig ez életkori sajátosság is, lányom 1 éves múlt, nálunk is harcolgatni kell már az evésért, még a gyümölcsöt megeszi, de az ebéd rémálom, alig akar egy helyben maradni, csapkod, összezárja a száját, nekem is bohóckodva kell elterelnem a figyelmét az evésért. Már én is gondoltam rá, hogy nem jól csinálom? De máshogy meg nem enne....
Sütibe ha belesütöd a gyümölcsöt, akkor sem enné? Pl. mi szoktunk muffint sütni, vagy piskóta tetejére....
Sütibe megeszi,bàr nem mindent.De hàt az mègiscsak sütinek szàmit.Vagy ûgy is elkönyvelhetem,hogy akkor eszik gyümit?Pl almàt sehogy nem eszi.Az almàs pàrnàt azt megeszi.De az màr egy cukrozott...ki tudja abban benne marad-e màr a vitamin.
Nasinak is próbàlom,csak úgy jàtszàs közben.De màr rànèz ès szoritja a szàjàt össze,ès löki el a kezemet.Tàlkàjàba is adtam màr,akkot meg jàtszik vele.Màr elèggè kikèszít ezzel,mert jó sok idö azzal megy el,hogy próbàlgatom igy is úgy is.Valaki azt mondta ne adjak neki màst enni.Majd ha èhes lesz úgy is megeszi?Na de meddig vàrjak?Èhesen fektessem le aludni?
Köszi!Azèrt megnyugottam!
Lehet tènyleg besokalt a sok prôbàlkozàstól.
Ülve eszik.Ül az etetöszèkbe,de közben mindig jàtszania kell valamive,csak úgy hajlandô enni.
A fiam másfél éves koráig gyönyörűen evett, mindent, gyümölcstől kezdve a főzelékekig. Aztán jött a sztrájk, először a gyümölcsök, majd bizonyos zöldségek, aztán fogások elutasítása.
Adtam, amit szeret, kivártam.
Most 3 éves, újra kóstoltatás van, mert már érdeklik az ételek. Gyümölcsből megeszi az almát, a banánt, dinnyét. Volt, hogy egy falatot nem volt hajlandó a szájába venni, még ha a körülötte lévő gyerekek ettek, akkor sem.
A rizst, tésztát hónapokig nem ette, öklendezett tőle, csak a krumpli. Most már mind a hármat megeszi.
Sok zöldséget belecsempészek olyan kajákba, amiben nem látszik. (Bolognaiba szoktam tenni répát, zellerszárat, belefő, nem látszik.)
A gyerekdokink is azt mondta, ne erőltessem, egyen, amit szeret, ez a korszak is lecseng egyszer. Igaza volt, most már változatosabban tudok főzni, nem kell külön neki krumplit főzni mindenhez.
Az én kisfiam is másfél éves, és ő is ezt csinálja, pedig régebben mindent megevett. Most amit biztosan megeszik az a hús, kolbász, sonka. Nem tudok mit csinálni, örülök, ha mellé hajlandó egy kis kenyeret enni. A levest imádta, most nem lehet kiszámítani, hogy mikor eszi meg. Gyümölcsből éppen semmit nem eszik.
Volt egy időszak, hogy szerette a joghurtot, most azt sem eszi. Volt olyan, hogy csak üveges bébiételt evett, mostmár azt sem. Gyümölcslét sem iszik, csak vizet.
Ha valami a kedvére való, akkor pár napig azt adom neki, így legalább eszik. Nem túl változatos, de jelenleg esélytelen, hogy minden nap egyen zöldséget, gyümölcsöt, husit, stb. Szerintem ez életkori sajátosság, én legalábbis ráfogom. Már előkét sem tudok ráadni, mert tépi le magáról.Sokszor pakolgatja a falatokat ki a tányérból, be a tányérba, majd a szájába. Hagyom neki amíg nem dobálja szét. :) Mondjuk ő a sütit sem eszi meg, csak nagyon ritkán. Szerintem ki fogja nőni, én nem erőltetek neki semmit amit nem kér. Nem is lehetne beletömni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!