Ha esténként tápszert adok a babámnak, attól még fog szopizni is?
Figyelt kérdés
Mindennap úgy kiszívja a tejet a cicimből,hogy estére már nem elég neki!Nem tudom mért,de nem termelődik úgy a tejem ahogy kéne,pedig minden szopi után még le is fejem(10-20ml-ket)!Lassan elfogy a lefagyasztott anyatejem és valamit adnom kell neki,viszont félek hogy a tápszertől fájni fog a hasa,és esetleg ha megízleli a tápszert akkor már nem fog kelleni neki a tejem!mit lehet ilyen esetben tenni?4hónapos kisfiú anyukája2008. júl. 29. 21:49
1/7 anonim válasza:
Jogos a félelem. Egyébként nem értem, hogy ha le tudsz fejni még pluszba, akkor hogy nincs tejed. Talán próbálj meg több folyadékot magadhoz venni, és még gyakrabban, és tovább szoptatni.
2/7 anonim válasza:
Én inkább délben adnék neki tápot -de csak ha elkerülhetetlenül muszály- és este szoptatnék.
Amúgy igen, fura, hogy estére miért fogy el. Próbáld meg sűrűbben szoptatni...
És miből gondolod, hogy nem elég neki este?
3/7 anonim válasza:
Nálam is így kezdődött,ne aggodj nem te vagy a hibás.Ha szopiztatod rendesen,és csak az után adsz tápszert a picinek nem lesz gond.Nálunk pont azzal rontottam el hogy probáltam többszor mellre tenni nem tápszerezni,és elég hamar az lett a vége hogy a cici ürült ürült a tej nem termelődött a pici hisztizett hogy miért erőlködik ha nem kap semmit.Ezek után jött a tápszer ugy örült hogy végre ehet hogy utánna csak éjszaka és reggel fogadta el a cicit oloyankor mindig teli volt.De szerintem ha azt veszed észre hogy nappal is kevesebb probálkozz a gyümölccsel ha nem akarod a tápszert.A tápis babák amugy is ilyenkor kezdik a hozzátáplálást
4/7 anonim válasza:
Igyál meg délután 3 pohár laktoherb szoptatós teát!Estére úgy bedurran tőle nekem a mellem,tiszta kemény lesz tőle.Egy próbát megér,gyógyszertárban 500 Ft.Ha továbbra is akasrz fejni is,akkor 4-6 pohár az előírt mennyiség belőle,de nekem az már túl sok.Tudom mindenkinek más jön be,de nekem ez nagyon használ,így én ezt tudom ajánlani.
5/7 anonim válasza:
Szia! Sajnos az én babám nem szopizik, de én fejem neki a tejet. Nálunk ugyanez a helyzet, estére nincs egy csepp sem, pedig én már mindent bevetettem és a fejéssel rendesen kiürítem a cicimet. Én is tápszert adok neki este. Nem szívesen, de szegénykének enni kell valamit. Ugyanúgy elfogadja, mint az anyatejet, és jókat alszik utána!
6/7 anonim válasza:
Ne aggodj. Én egész nap szoptatom a babámat de ahogy te is irtad este már nincs elég tejem hogy jollakjon ezért 2hete tápszert is kap. Én elöször a tápszert adom neki és utánna szopizik aztán cicizik és elalszik és kész. A tápszernek amugy hasonlo az ize mint az anyatejnek (legalábbis sztem) és nem hiszem hogy elszokna azért mert más az ize. Mondjuk olyan előfordul h a cumisüveg miatt szokik el de ha egész nap szoptatod és csak este nem akkor nem hiszem h elszokna tőle. Mondjuk az én babám imád cicizni de sztem nálatok se lesz gond. Elöször 60g tápszerrel kezdtem és amig ezzel a mennyiségel átaludta az éjszakát (nálunk kezdetektől átalussza) addig ennyit adtam neki viszont ha elkezdett felébredezni éjszaka az éhség miatt akkor mindig emeltem 30g-al elöször 90 most 120 g-ot kap este plussz szopi. Sztem probáld meg ezt ha tetszik az amit írtam. 3honapos kislány anyukája
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Egyébként onnan gondoltam hogy kevés neki este a tej,mert egész este,ha nem lakott jól ordított,amíg nem adtam neki fagyasztott tejet,és azzal jól lakott!Előszőr mondjuk azt hittem,hogy az ínye fáj,mert láttam hogy már majdnem kint a foga,és tudom hogy estére még rosszabb nekik az ínyfájás ilyenkor,de nem az volt a baj(mert bekentem neki Dentinox-al és utána is sírt)!!Megetettem és azzal együtt el is aludt,ahogy megette azt a mennyiséget amennyi kellett neki!Sajnos nem tudom,mért nem termelődik rendesen a tejem,de szeretném ha minnél tovább tudnék neki adni anyatejet...Érdekes,amikor a szüleimnél vagyunk,ott nincs semmi baj,annyi tejem van hogy még sok is,de otthon meg alig van,minden bajom van már amikor jön az este,mert egyszerűen nagyon kevés van ahhoz hogy neki elég legyen!na mind1,mindenkinek köszönöm még egyszer a válaszokat!!!!
2008. aug. 3. 09:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!