El lehet rontani egy 3 hónapos babát?
Figyelt kérdés
A múlt héten néhány alkalommal (pár órát) anyósom vigyázott 3 hónapos kisfiamra. Régebben is mondtam már neki, hogy szíre-szóra ne kapkodja fel a picit, próbálja inkább simogatni, vagy melléfekve elaltani, megnyugtatni. ( Mindig azt emlegeti, hogy anno a párom is mindig csak kézben akart lenni!)Nem tudom mennyit dédelgette kézben, de pár napja szinte mindig kézben akar lenni. Mi is fel szoktuk venni, megyünk egy kört a lakásban, nézelődünk, de eddig jól elvolt fekve is, és jó nagyokat tornázott, rugizott és beszélgetett/beszélgettünk közben. Most ezt nem nagyon akarja, mert amint megpróbálom letenni keservesen sírni kezd. Lehet, hogy pár nap alatt anyósom " elrontotta"? Mellesleg gondolom a mozgásfejlődésének sem tesz jót, ha állandóan kézben csücsül. Pedig már olyan szépen próbálgatott az oldalára fordulni is. Mit tegyek? 2008. júl. 29. 20:12
11/13 anonim válasza:
Nálunk a nyaralás alatt sikerült ezt eljátszani, hogy mindenért felvettem, csak ne sírjon a szállodában. Most itthon megint bepróbálkozott, 2 nap és visszaszokik. Azért van különbség a hiszti sírás és az oda akarok hozzád bújni sírás között. Hihetetlenül okosak ilyenkor a babák. Mi már odáig is eljutottunk, hogy nem volt elég ha ölben volt, hanem mászkálni és ringatni kellett, különben ordított. Na ez azért már túlzás. A szeretetet úgy is érzi a baba ha nem mindig csak dajkáljuk és azonnal azt tesszük amit Ő gondol. Van késleltetett jutalom is amikor egy picit elvan egyedül és utána jöhet a játék. Én lerakom, játszok vele, énekelek neki, ha ordít hogy vegyem fel egyszerűen otthagyom. 10mp és abbahagyja, nagyot néz, hogy mi történt, odamegyek hozzá, megint játszok vele és ha nem sír, egy picit felveszem. Aztán megint leteszem, játszok, elvégzem a dolgom, pár perc és visszamegyek. Vagy úgy teszem le hogy lásson és akkor beszélgetünk. Idáig teljesen jól csináltad, hamar visszaszokik ne aggódj, és hidd el különbséget fog tenni anyósod és Te közötted nagyon hamar. Tudni fogja kinél hol a határ. Sok sikert!
12/13 anonim válasza:
Bizony hozzá lehet szoktatni.Nálunk apuka szokta böfiztetni,majd nem akarja lerakni.Megvárja míg elalszik,sokszor utána sem teszi le egyhamar.Elötte letettük a kiságyba,megsimogattuk,néha benéztünk hozzá és aludt.Addig meg nézelődött.Azóta ez nem megy ilyen simán.Most már Ő is leteszi ha szólok neki mielött elaludna.Persze nem tetszik neki igazán,de hamar visszaáll.Nálatok is vissza fog szerintem.
13/13 anonim válasza:
Nagyon szép dolgokat mondtatok, hogy jó, ha kézben van...stb. Csak megkérdőjelezem, ha állandóan kézben szeretne lenni, akkor hogyan főzöl, vasalsz, mosol, takarítasz. Mindenki imádja a babáját, én is az enyémet, de nem tudom mindig kézben tartani, sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!