Mikor lesz már eredménye a Dévény-nek? Már kezdek nagyon elkeseredni.
Kislányomnak ferde nyaka volt. Korán észrevettem, de mivel külföldön élek így csak 4,5 hónaposan kezdtünk el Dévényre járni. Sajnos hetente csak egyszer tudunk járni de ez is valami. azóta kétszer kimaradt 4 hét. Azóta szépen fejlődött de az utóbbi időben egyre türelmetlenebb vagyok, és valahogy nem látok kiutat, de lehet ez kissé túlzás. Most múlt 10 hónapos és még csak éppen kúszik, igaz azt elég intenzíven. A lábai nagyon feszesek és már nem is tudom kúszatni, annyira befeszíti őket. Ez lehet az is, hogy elég erős akaratú, tehát nem csak az izomzata miatt. (azért írom, mert ha maga mozog a padlón akkor behajlítja a lábát, de nem húzza fel eléggé). Olyan tehetetlennek érzem magam, mert én itthon nem tudom mit csináljak vele. Ha hozzányúlok, befeszíti magát és nem hajlítja a lábait. Magától sokszor próbálkozik már térdelni, négykézlábba menni de elég esetlen kis próbálkozások.
Egyszerűen már nagyon türelmetlen vagyok, hogy még nem is ül, pedig már lassan 11 hónapos, egy éves...
Van itt olyan aki hasonló cipőben jár? Kicsit felvidíthatna, hogy javul majd a kislányom...
A külföld miatt sajnos nem is nagyon van esélyem másik Dévényeshez vinni, így is örülök, hogy lehetőségünk van igénybe venni ezt a "szolgáltatást" - bár nem olcsó. Egyébként voltunk itt fizikoterápián, de arany áron volt és kb. semmit nem csináltak vele.
Hol éltek külföldön?
A kisfiammal mi is jártunk Dévényre 5 hónapos korától 1 éves koráig. Ő olyan feszes volt, hogy nem tudott szopizni, alig tudtam öltöztetni, ha hanyatt feküdt, a lábai keresztbe voltak, úgy összerántotta a feszes izom őket. És még sorolhatnám.
Az biztos tény, hogy minél korábban kezdik, annál látványosabb a fejlődés. Sajnos elég sok időt is kihagytatok már , ráadásul ahogy haladtok az 1 éves korhoz, úgy lassul le a gyógyulási folyamat. Ez nem azt jelenti, hogy nem gyógyul meg, csak lassabban.
A jó Dévényes szakember is sokat lendít a dolgon.
A miénk szuper volt. A kisfiam az első alkalom után forogni kezdett, a harmadik után meg kúszni.
Sajnálom, hogy a férjed így áll hozzá, mert tudom, hogy sok pénz, de a babátok javát szolgálja.
Én azt mondom, hogy 1 éves koráig mindenképpen folytassátok, ha hazautaztok pl nyaralni, akkor érdemes megmutatni egy otthoni Dévényesnek is.
Kitartás, biztosan minden rendben lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!