Van olyan anyuka, aki kifejezetten a rossz szülésélménye miatt döntött úgy, hogy mégse legyen még egy gyerek?
Nekem hasonló volt.
Eredetileg kettőt terveztünk viszonylag kis korkülönbséggel. Az első szülésem borzalmas volt, közöltem a férjemmel, tegyen le róla, nekünk egy lesz.
Mindenki mondta, elmúlik az élmény emléke, vagy legalábbis halványodik, és majd csak a szép marad meg. Na, én vagyok az ellenpélda... Minden fájdalomra, szenvedésre emlékszem a mai napig.
Eltelt majd' 4 év, amikor úgy éreztem először, talán bevállalhatnánk még egyet, majd lesz valahogy szülésnél.
A férjem szerencsére semmit nem erőltetett soha, mindvégig támogatott. A második hónapban összejött :-), a férjem mondta, intézzük el a császárt pszichés alapon, hátha könnyebb lesz.
Volt szó a császárról a dokimmal is, de a lánykám másként döntött, 3 héttel hamarabb 3 óra alatt (vajúdással együtt) megszületett.
Most is azt mondom, többet nem, bár lényeges különbség volt a két szülésem között.
Ez csak a te és a férjed döntése, ha nem akarsz többet, ne szülj csak azért, mert a társadalom vagy a család elvárja azt.
Mi a rossz szules elmeny miatt 8 evet vartunk a kistesora.Ugymond veletlenul hoztuk ossze,bar a ferjem mindig szeretett volna meg egy babat,en kb 2 eve jatszok a gondolattal,de nem voltam kepes elszanni magam.Aztan vedekezes mellett sikerult teherbeesnem.Most leszek 12 hetes.
Amikor meglattam a pozi tesztet egyreszt nagyon orultem,masreszt rengeteget sirtam a felelemtol.Szerencsere a ferjem maximalisan tamogat mindenben,minden vizsgalatra jon velem,maganorvoshoz jarok,magankorhazban fogok szulni.Gondolkodok a csaszaron,de igazsag szerint attol is felek.Majd meglatjuk hogy alakul.
Ehhe. Ha a pasik szülnének nem szólnának be, h egy kis fájdalmat mindenki képes elviselni. Az meg milyen gáz, h válással fenyegetőzik???!!!!
Párom nekem mondta, h akar még babát, az első után én úgy voltam, h na azt nem. Nekem nem volt horror szülésem, "csak" nagyon fájt a dupla adag oxi és a kézzel tágítás és azt mondtam, én többet nem akarok szenvedni. De most megint terhes vagyok. Próbálok nem gondolni a szülésre és ennyi. :) De több baba nem lesz. :)
Jaaa olyat hallottam, h a pasi azt mondta a nőnek, h 3 gyereket akar és ha a nő nem szül neki még 2-t (1 már volt), akkor majd más. Pfff!!!!
Nem tudom hogy bírnák ki a szülést, ha egyszer egy nátha-fejfájás kombóval ágynak esnek egyes pasik. Tisztelet a kivételnek, m vannak nagyon normális és együttérző, megértő pasik, de akinek ilyen pof.ája van és nem érti meg a nőt, h nem akarja élete legrosszabb és legfájdalmasabb élményét újra élni, az elég gáz!
08:59-es vagyok. Szerintem nem tudtam volna megcsinálni, ha a párom nem ilyen. Maximálisan mellettem állt, kivárt türelmesen. Mondjuk nálunk a család se nyaggatott, 5-en vagyunk testvérek, én vagyok a legkisebb, van unoka bőven.
A barátnődet sajnálom, nem lehet egyszerű neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!