Mikor szoktak "nagy általánosságban" tudatosan beszélni a babák? és mikor kezdenek el járni?
Tudom, hogy minden baba más és máskor kezdi, de mégis.
Nem az amikor feláll, hanem amikor elindul magától.
A beszélésen azt értem, amkor tudatosan mutat valamire és mondja azt a szót.
Köszönöm szépen Elsó!
A kislányom 7,5 hónapos most. Itt gyakorin olyanokat is olvastam, hogy már 6-7 hónaposan beszélt (tudom, az nem beszéd, hanem gügyögés). Sőt olyat is, hogy 8 hónaposan ment.
Persze nem kétkedek, de ránézek az enyémre és mindez olyan lehetetlennek tűnik, hogy az enyém is csinálja ilyen picin :-)
Kapaszkodva, néha-néha feláll (fiókban, dobozban). Ülni tud, kb 5 percig aztán felborul :-))
Meg gügyörészik.
Akkkor még van bőven időnk a járáshoz.
Én is olyan 11-12hós korra gondoltam, mikor megindul :-)!
Én is azt tudom leírni, hogy az én fiam mit mikor kezdett.
12 hónaposan indult el maga, de nagyot esett, így 1 hónap szünetet tartott, véglegesen 13 hónaposan kezdett el egyedül menni. Most 19 hónapos és csak a saját nyelvén beszél (baba, mama, tata, anya, apa, pápá, papa, nena - ennyi amit tudatosan mond, és mutat állatokra is, utánozza, milyen hangokat adnak ki és mit csinálnak).
A gyakorin lévő kommentek nagy része szuperanyuk szupergyerekeinek a leírása amiből sokszor egy szó sem igaz, ezekre ne adj :))
Mindkét dolog rettentő széles skálán mozoghat.
A lányom pl. 10 hónaposan már önállóan járt, ellenben későn kezdett el beszélni.
Tesómé viszont nagyon későn indult el, viszont 1 évesen már tisztán kivehető szavakat mondott.
Járás: 12-15 hónap között az átlag, de 9-18 hónap között normális.
Beszéd: Ami te értesz beszéden, hogy néhány szót mond, az 1 éves kor körül, de ez szerintem még messze nem beszéd. Az én fiam 1 évesen mondta, hogy nyam-nyam, ez 15 hónapos korára kibővült még két szóval, de normálisan beszélni csak 2 éves kora után kezdett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!