Felvágottal, virslivel mi a baj?
1 éves kora fölött én is adtam.
Amúgy a válasz egyértelmű: mert a felvágottakat, virslit "maradékokból" készítik, sokszor sok benne a "melléktermék".
Azért legyünk őszinték, a felvágottak és virslik többsége nem épp az egészséges kaják közé sorolható.
Csak ugye egy a baj, hogy ma már a bionál sem tudod, hogy tényleg bio. S lehet 20-30 év múlva az lesz káros, amit mi manapság egészségesnek hiszünk.
Épp ezért adtam én is mindent a lányomnak 1 év fölött, persze a lehető legolcsóbb és gagyibbnak kinéző termékeket nem vettem meg inkább.
No igen, épp ezért kell az anyai megérzésekre hallgatni.
Valahogy a virslivel is így voltam. Megnéztem és "anyailag" megéreztem, hogy akkor ezt most jó lesz vagy sem.
Az ajánlásokra nehéz figyelni, mert ami az első babámnál tilos volt, a másodiknál már kötelezően ajánlott. :)
Nagyon ritkán veszek párizsit, virslit, mert nagyo kevés benne a hús, rengeteg adalékanyagok tartalmaz.
Inkább adok neki szín hús sonkát, vagy házi kolbászt, mi magunk is ezeket esszük.
Borzalmas virsliket készítenek!
A legjobb virsli a piacon a weisbauer virsli, de 2000ft/kg. Annyiért már húst tudok adni a gyereknek, de néha megveszem, mert tényleg nagyon finom, roppanós!
https://www.youtube.com/watch?v=jXJSmxi2buc
például. undorítóan mindent bele darálnak, amivel semmi baj nem lenne,ha hús lenne. nátrium-glutamát, stb össze vissza adalékanyag meg szója (ami ugye mérgező) a 70-80%-a, a jobb minőségűek is tele vannak minden redvával, élelmiszermérnöknek tanulok...finomság még,hogy a pudingot aszott moszatból készítik, a joghurtokról meg ne is beszéljünk,de én tuti nem fogok adni! danone-nestlé-t az érdekében ne, még te se ,ha lehet!!!
Felvágott ugyanaz,mint a virsli, persze vannak jó minőségű sonkák, amik nem "húskészítmények" ,azokat nyugodtan. házi kolbász,szalámi is mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!