Mennyi egy gyerek fenttartasa 1havonta?
Figyelt kérdés
21eves vagyok, es nagyon szeretnek mar egy kis babat. mivel meg nem vagyok tapasztalt benne igy kerdeznem tolletek, hogy 30-40ezerbol megtudok neki venni mindent? ugyertem havonta. es csak a babara forditanam a penzt. ha kifizetunk mindent a parommal ( rezsi+kaja) es ugy marad ki 30-40ezer. probaltam szamolgatni es olyan 20-30at szamolok mindig. szerintetek? bevallalhatnank?2014. máj. 15. 21:56
2/46 A kérdező kommentje:
eltartani. bocsi elirtam:)
2014. máj. 15. 22:00
3/46 anonim válasza:
Hát nem. Ez nagyon karcsú, koppra kiszámolva.
4/46 anonim válasza:
Bőven elég.
Az első időkben a családi pótlék bőven elég rá, ha lesz tejed, akkor még kevesebb.
Most másfél éves a lányom, havi max. 15 ezret költök rá mindennel együtt.
Ha nincs nagy igényed, akkor még félre is tudtok tenni, vagy akár 2 gyereket vállalni.
5/46 anonim válasza:
Minél nagyobb annál költségesebb a gyerek. Ha nem óckodsz a turis cuccoktól, akkor olcsóbban meg tudod úszni a ruhát és a játékot. Kisgyerkek korba ezeket nem tudják széthasználni, csak kinőni. A pelenka marha drága, és a tápszer is, jobb anyatej állomáson beszerezni bevizsgált tejet, mint a tartósítószerrel telenyomott termékeket. Elég lehet ez a keret, ha jól gazdálkodtok és használt dolgokat is vesztek. Nem ciki, ilyen helyeken hamarabb találsz különlegességet olcsóbban, mint egy Brumi baba boltban.
6/46 anonim válasza:
Szerintem se ha esetleg a párod kiesik a munkából akkor mi lesz?Vagy csak legyen beteg mindenki sokba kerúl a gyógyszer. Tartalékot sem ártana valamiből félretenni. Amúgy havonta elköltesz ennyit egy gyerekre de azon felül semmi hirtelen extra kiadásra nem jutna.
7/46 anonim válasza:
Havi átlag 50-60 ezret biztos, hogy elköltöttünk rá az első 2 évben. Ennyiből kényelmesen meg tudtunk neki venni mindent, úgy hogy senkitől nem kaptunk semmit, de teljesen felesleges dolgokra, vagy nagy luxusra nem költöttünk.
8/46 anonim válasza:
Ha tudsz szoptatni, akkor sokat megspórolhatsz. Pelenka, popsitörlő, popsikrém, ilyesmire kell költeni. A ruhák miatt vannak nagy eltérések a költekezésben. Van, aki kap, van, aki vesz a turiban, van, aki újjat vesz. Itt lehetnek több tízezres különbségek.
9/46 A kérdező kommentje:
nem kell felnunk hogy a paromat kirugjak vagy ilyesmi. most kotottek vele szerzodest , foiskolara kuldik ami 1 ev mulva fog menni, es 100% hogy alkalmazni fogjak. ha megse lenne tejem akkor vennyel kaphato tapszert mar 300ftert lehet kapni az eleg 4-5napra ha jol tudom. de meg ott a tehentej forrazva pici tejjel higgitva. az se sok. ;) tisztaban vagxok hogy a pelenka 7-10ezer. soducream krem draga , de ingyen tudom beszerezni. furdeto stb... szerintem havi 20bol megvan egy pici gyerek, es meg sporolni is tudunk a ruhakra. termeszetesen hasznalt ruhakra gondoltam. rettenetesen sok ismerosom szult, van kitol vennem.
2014. máj. 15. 22:21
10/46 A kérdező kommentje:
elirtam a tehentejes reszt :) forrazva higgitva pici vizzel.
2014. máj. 15. 22:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!