Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi ez az új divat, hogy ciki...

Mi ez az új divat, hogy ciki egyéves kor után szoptatni a babát?

Figyelt kérdés
2014. máj. 11. 19:23
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
71%

Te ugyan ezt csinalod, aki nem ert veled egyet csak hoborog. De te mast csinalsz? Egy az egyben. Nem ertem miert vagy ezen felhaborodva? Ez neked meg csak most tunt fel h nem mindenkinek egyezik a velemenye? Miert olyan nagy dolog? Miert erdekel h ki meddig szoptat? Szoptass addig ameddig akarsz mas eletebe miert szolnal te is bele?

Es nem-nem divat megszolni azt aki sokaig szoptat, epp annyira mint aki nem addig szoptat.

Bar egesz eletemben ennyi gondom lenne h azzal foglalkozzak mennyire divat masnak egy eves kora utan szoptatni a gyereket!

Gyerekes vagy kerdezo, foleg ahogy itt tombolsz, duh es utalat arad beloled. Miert vagy ennyire merges?

2014. máj. 11. 22:06
 22/25 anonim ***** válasza:
80%

Ez a vita mindig is meglesz a szoptatni tudó-és nem tudó anyukák közt.

De ez nem csak anyafüggő, legalább annyira függ a babától is. Én a legnagyobbomat pl. 2,5 éves koráig szoptattam, hiába volt nyűg, egyszerűen nem tudtam elválasztani, éjszaka csak cicin tudott megnyugodni, sehogy máshogy. Egyik napról a másikra, magától hagyta abba. A középsőm fél évesen abbahagyta, hiába szerettem volna még egy kicsit tovább szoptatni, nem kellett neki. A legkissebb most 8 hónapos, napi 4x szopizik, majd kiderül, mit hoz a jövő...

Szóval kérdező, nem tudom, mi a divat, de nálunk a gyermek döntött, és tuti nem tudta, mi a divat... :-) , engem meg nem érdekel :-)

2014. máj. 11. 22:09
 23/25 Vilcsianyuja ***** válasza:
39%

Egyszerűen ledöbbentem azon, hogy a 22. válaszolót lepontoztátok. Miért is? Azt még csak megértem, hogy a két tábor kategorikusan lepontozza az ellenvéleményt és felpontozza a sajátjával egyezőt, de a 22. leírta a saját tapasztalatait, most akkor ez kinek nem tetszett? Pont ez a lényeg, minden gyerek más, minden anya-gyerek kapcsolat más, még testvéreknél is.

Annyira de annyira intoleránsak vagytok azokkal szemben, akiknek nem egyezik a véleményük a tiétekkel!

Egyébként nálam úgy alakul az az egy éves lélektani határ, hogy addig feltétlen szeretnék szoptatni, utána pedig majd szépen elhagyjuk valahogy, hogy hogyan, majd akkor eldől.

Legalább két válaszoló írta, hogy csak pár hónapig tudott szoptatni, de ő aztán egy éves korában elválasztotta volna a gyereket... Hát honnan a fenéből tudja? Olyan választ egyet se olvastam, aki leírta volna, hogy igen, én már viszolyogtam a gyerekemtől, miután betöltötte az egy évet, és módszeresen elválasztottam. Csak zengzetes elképzeléseket, elméleteket arról, mi a helyes. Hát 22. válaszoló a saját bőrén tapasztalta, hogy nincs ilyen irányelv.

Kedves Kérdező, nyilván a hosszan szoptatók táborába tartozol, ezért tűnt fel, hogy az elválasztás-pártiak mennyire le tudják hurrogni a 2-3 éves gyerekeket szoptatókat, és én is érzékeltem ezeket amúgy. Sajnos kár erről kérdést feltenni, mert csak további frontvonalat nyitottál a vitában, de belátás és megértés soha nem lesz...

2014. máj. 12. 09:39
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
óóó...pontozás...hát kit érdekel??mindenki ezzel foglalkozik,holott ezt az oldalt nem ezért találták ki,hanem véleménycsere céljából!!mindenki csinálja úgy,ahogy jól esik neki,én is egy éves korig akartam szoptatni,de nem jött össze,mert leválasztotta magát 10 hónaposan,2.baba meg le lett választva 18 hónap körül,mert harapott mindig,már csak játszott,láttam,hogy nincs igazán már erre szüksége,3.még este szopik,most múlt 2 éves...én elterveztem,de egyszer sem úgy alakult...
2014. máj. 12. 13:32
 25/25 A kérdező kommentje:

Te ugyan ezt csinalod, aki nem ert veled egyet csak hoborog. De te mast csinalsz? Egy az egyben. Nem ertem miert vagy ezen felhaborodva? Ez neked meg csak most tunt fel h nem mindenkinek egyezik a velemenye? Miert olyan nagy dolog? Miert erdekel h ki meddig szoptat? Szoptass addig ameddig akarsz mas eletebe miert szolnal te is bele?

Es nem-nem divat megszolni azt aki sokaig szoptat, epp annyira mint aki nem addig szoptat.

Bar egesz eletemben ennyi gondom lenne h azzal foglalkozzak mennyire divat masnak egy eves kora utan szoptatni a gyereket!

Gyerekes vagy kerdezo, foleg ahogy itt tombolsz, duh es utalat arad beloled. Miert vagy ennyire merges?

22.06-os, te miről beszélsz??? Én ugyan se nem tomboltam, még csak nem is dühöngtem, főleg nem árad belőlem utálat - nagyon el vagy tájolva!

Épp azt nem értem, miért kell mást bántani, ha eltérő véleményen vagyunk - ahogy néhány válaszoló megfogalmazta, és úgy látszik, nekik is föltűnt, bizony azokat is bántják, akik tudnak, szeretnének tovább is szoptatni.

Köszi az értelmes, normális válaszokat és a saját tapasztalatokat!

2014. máj. 19. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!