Hogyan tudnám leszoktatni 14 hós lányomat, hogy szopizással aludjon el? Anyatejes babák anyukáit kérdezném mivel tudták lecserélni ezt a módszert?
Elöször is: lehet, hogy este nem kap elég laktató vacsorát, és azért ébred fel állandóan.
Másodszor: szerintem nagyon el van kényeztetve, már régen nem kellene neki szopni, illetve nemlett volna szavbad rászoktatni, hogy rajtad szopizva aludjon el.
Könnyen lehet, hogy most már akarattal ébred fel gyakrabban, mert tetszik neki ez a játék.
Keress valami laktató fogást estére, tedd az ágyába és ne szoptasd meg éjszaka. Három-négy éjszaka alatt megtanulja, hogy éjjel sludni kell, nem enni, igaz, hogy csak sok sirás árán. Ezért kellett volna már régebben cici nélkül altatni, és nem rászoktatni erre. Más megoldás nincs, ugyan csinálhatod még egy ideig, hogy ne legyen sirás, de egyszer csak abba kell hagyni ezt a cirkuszt.
Nekem 16 hónapos volt a kisfiam és folyamatosan álltunk le a szopival, sírás nélkül. Próbáltam leírni, de nem tudom elmondani hogyan. Igazándiból, vártam amíg álmos lesz és akkor tettem le az ágyba de odafeküdtem melléje, engedtem szopizni, de kivettem a szájából egy pillanat múlva és ez két este volt így aztán többet nem akart cicin aludni. Bár így leírva érthetetlen és értelmetlen.
Cumi már biztos nem fog bejönni, meg aztán egy két hónap és szoktathatod le arról is.
Mondjuk az biztos nem jelent jót ha fél óránként ébred,de az enyém ebben a korban rendszeresen evett éjjel kekszet, volt egy kekszes dobozunk, abból elrágcsált egy fél kekszet és utána aludt.
Szia!
Nálunk ugyanaz volt a szitu mindenben mint ahogy írtad nálatok.Úgy gondolom saját agyadban kell erősnek lenned hogy elhatározd nincs szopi.Én először a déli alvástól vettem el a szopit,minden más megmaradt.mellé feküdtem, simogattam,majd 40perc szenvedés után elaludt.Kegyetlen volt nekem is, de 3-4 nap alatt megszokta.Most már kap egy puszit és egyedül elalszik, soha nem hittem senkinek, elképzelhetetlennek tartottam, hogy leszokik és elalszik egyedül, de hidd el képes rá.Kb.1 hónap után jött az éjszakai szopi megvonás,az rosszabb volt,1 hétig sokszor kelt,sírt,de egyedül alszik most már, és havonta 1-2 alkalommal ébred ha szomjas, de néha én is az vagyok éjszaka,ilyenkor iszik 1-2 korty vizet és alszik vissza.Ne add fel, csak határozd el magad és beszélgess vele sokat, annyi mindent megértenek.Hozzá teszem fiam se cumizott soha és 18 hónaposan hagytuk abba a szopit.Legyél vele türelmes, nagyon nehéz lesz az az időszak, de sikerülni fog. :-)
Nem írtad, hogy adsz-e már neki tejet (vagy tápit, vagy babatejet, stb.), mert úgy azért könnyebb lenne.
Nálunk úgy volt, hogy 11 hónaposan kapott először reggelire fokozatosan tejet az anyatej helyett, aztán mikor ezt kiváltottuk, 3 hét múlva magától elhagyta az esti szopit is.
Kb. 13 hónapos volt, mikor váltottunk arra, hogy fürdés előtt kapta a tejcsit cumisüvegből, és mindenképp a nappaliban, lámpafénynél. Fontos a szertartás, hogy mi után mi jön. Fürdés, utána hálózsákba öltöztetés a kislámpánál, kicsit a nagyágyra fektetem, suttogok neki, aztán elköszönök tőle, jóéjtpuszit adok neki, és beteszem az ágyikójába.
Nálunk az vált be, hogy a kiságy az én ágyam mellett van. Úgy alszik el, hogy a kezemet be kell dugnom neki a rácson, mert erre van szüksége. Ha kimegyek, nagyon tiltakozna, így meg nagyon hamar elalszik, és ami fontos, hogy magától. Van hogy 15 perc, van hogy 45, én meg addig csendben fekszek a sötétben, és úgy teszek, mintha aludnék. Ha befejezte a mocorgást, 5-7 perc múlva ki tudok jönni mellőle, mert tuti hogy alszik. Azóta végig alussza az éjszakát, csak akkor kel fel, ha valami nyűgje van. Ha mégis megébred, felkelek hozzá, és némán (ilyenkor sose beszélgetek vele, mert csak felébred) odateszem a rácshoz a kezemet. Ha ez nem jön be, akkor jön a vízzel itatás, utána meg a Dentinox. A foga miatt nagyon nyűgös tud lenni, olyankor egész másképp sír. Ja, és cumija sose volt, nem is hiányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!