Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babád mikor kezdett el...

A babád mikor kezdett el pohárból inni?

Figyelt kérdés
14 hónapos a kisfiunk, és a pohárból történő ivás még nem nagyon megy neki. Inkább csak magára locsolja :) csőrös itatóból szokott inni, de próbálnám rászoktatni lassan a pohárra, csak hát akárhányszor próbálom, nagy lendülettel emeli a szájához (mint a csőröst), ezért mellé landol az összes víz.. ez így "normális"? aztán egyszer csak majd rájön a titkára? vagy még korai lenne pohárból itatni?
2014. máj. 6. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:
23 hónapos a fiam, már nem locsolja le magát (azért még előfordul), de csak kb. 1 hónapja kezdte el igazából érdekelni a pohárból ivás. 14 hónaposan pont ugyanaz volt, mint a fiadnál. Ráértek még.
2014. máj. 6. 13:53
 2/10 anonim ***** válasza:
1 éves koruktól próbálkoztunk, de csak 19 és 20 hónapos korukra tudtak önállóan és "balesetmentesen" inni.
2014. máj. 6. 14:09
 3/10 anonim ***** válasza:
13 hónapos a kisfiam és a helyzet ugyan az mint nálatok. Én már nem aggódom ezen, próbálkozunk aztán majd csak sikerül egyszer. :)
2014. máj. 6. 14:10
 4/10 anonim ***** válasza:
Kétévesen került bölcsibe. Ott mindenki pohárból ivott. Eleinte neki rátették a csőrös tetőt, de már jó ideje anélkül iszik ott. Itthon csőrösből iszik, mert egy percre nem bír megülni a fenekén. Néha ő kéri, hogy pohárból ihasson. Én nem kínlódtam vele a bölcsiig.
2014. máj. 6. 14:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Egy évesen már ha fogtam ügyesen ivott belőle. Most 20 hónapos és még a nyakába dönti ha elveszi a kezemből és egyedül akar inni. De pohárból iszik egy éves kora óta..
2014. máj. 6. 14:19
 6/10 anonim ***** válasza:

:)

Az én 15 hós fiam is csőrösből iszik.

Van kispohara, amit sokszor kér, lelkesen "iszik" belőle, de az egész a nyakában köt ki. :)

2014. máj. 6. 14:44
 7/10 anonim ***** válasza:

Mindkét fiam már baba korától iszik pohárból,cumisüvegből nem tudtak.A csőrős pohár nálunk is ment,de kicsi,aki most 1,5 éves rágcsálja így eltettem.

Szóval nagyobb fiam kb 2 éves korára tanult meg pohárból inni biztonsággal(talán picit előbb)

Ezzel csak azt akarom mondani,hogy tök normális,hogy még nem megy neki,nálunk szinte csak a pohár jött szóba mindig,mégis kell idő mire megtanulják!

2014. máj. 6. 14:54
 8/10 anonim ***** válasza:

kb 13 honapos koraban kezdtunk bolcsibe, jatszocsoportba jarni. Ott poharbol adtak a tizorai italt. Onnantol o is azt kerte. Kb 16 honapos kora ota eveshez mar csak abbol iszik, nem is megy melle.

Szerintem nalatok is majd ha tarsasagban latja hogy a tobbiek is azt hasznaljak akkor o is kerni fogja! :-)

2014. máj. 6. 14:55
 9/10 anonim ***** válasza:
3 naposan a kórházban üveg pohárból lefejt anyatejet. Azóta is csak pohárból kap inni. 3 éves. 8 hónaposan fogta a poharat 1 évesen önállóan ivott. Ha nincs alternatíva sokkal könnyebb,
2014. máj. 7. 00:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Az én fiam sem tud cumisüvegből inni, csak pohárból születésétől fogva. Most 9 hónapos és persze én fogom a poharat,de abból iszik, de egy része így is mellé megy. Szerintem nyugodtan itasd pohárból!
2014. máj. 7. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!