Ha a csuklóját és bokáját borogatom, az segit levinni a lázat?
Figyelt kérdés
Torokgyulladást kapott 16 hós kislányom, 39 fokos láza van tegnap délután óta (voltunk dokinál), de nem nagyon használ semmilyen lázcsillaptó sem (Nurofen, Paracetamol). Van valami hatásosabb ?2009. dec. 26. 13:28
1/8 anonim válasza:
Hűtőfürdő! Persze kíméletesen:37 fokos vízzel kezd,ültesd bele és folyamatosan engedj hozzá hideget kb. 32 fokig.
2/8 anonim válasza:
Én nem bírtam a fiamat beleimátkozni a hűtőfürdőbe, úgyhogy a doki a mellkasra rakott vizesruhát javasolta. Persze nem jéghideg vízzel, nehogy szegény még tüdőgyuszit is kapjon. És a homlokát is vizesruháztam közben. Meg kapott kúpot:Naturlandos Suppositorium antipyreticum pro pravulo (sajna nem tudom adják e recept nélkül is, de nekünk a doki írta fel)Jobbulást nektek!
3/8 anonim válasza:
Sziasztok!
Egyszer Szerbiában az unokaöcsém rettenetesen belázasodott (nyaralás). Ügyelet, orvos sehol, egy kedves házszomszéd mentette meg; pálinkás borogatás!
Pálinkával átitatott ronggyal, zsebkendővel, akármivel kenegesd a csuklóit, és a bokáit. Szinte pillanatok alatt leviszi a lázat, a gyerek is sokkal jobban lesz. Mi azóta csak ezt használjuk magas láz esetén!
Jobbulást a Picinek!
Üdv.
4/8 anonim válasza:
Szia!
A hűtőfürdő a leghatásosabb, a baba kiskönyvében benne is van, hogy hogy kell csinálni, kb. olyan meleg víz, amennyi a láza (testhőmérséklete) és onnan hűteni fokozatosan, kb. 34-35 fokig és kb 5 percig tartson.
Jobbulást!
5/8 anonim válasza:
Na helóka, sikerült levinni a lázát? K
6/8 anonim válasza:
Kúppal próbáld, az a leghatékonyabb. És mellette a borogatás.
7/8 anonim válasza:
Szia, ilyen magas lázznál nem elég a szirup! Germicid C + panadol vagy nurofen szirup! A kettőt együtt kell beadni úgy használ. Nekünk bevált orvosi javaslatra. A dokink elmondása alapján más a hatóanyaguk és magas láznál együtt kell alkalmazni!
8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segitő válaszokat. Adtam be Neki kúpot, és ecetes borogatást alkalmaztunk, ez segitett. Viszont ma már hasmenése is lett. Doki szerint nem "komoly", nem H1N1, a fogzás is "besegit". Enni nem akar szinte semmit, a folyadékot is nehezen tudom belediktálni, viszont jól és sokat alszik. Remélem hamar lezajlik, ez az első komolyabb betegsége.
2009. dec. 27. 12:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!