Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez még normális vagy meg kéne...

Ez még normális vagy meg kéne mutatnom szakembernek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Kislányom Jan.-ban lesz 1 éves,de még nem aludt át egyetlen éjszakát sem.Sajnos elég beteges is(ekcéma,hörgőszűkület),nem tudom,hogy ez közrejátszik-e a dologban.Este fél8 körül már alszik,van,hogy megébred fél óra után,van,hogy csak később.Ilyenkor ha a mellkasomra teszem általában visszaalszik.De mostanában rajtam is csak tekereg mint a kiságyban.Ha leteszem vagy egyből megébred,vagy tekereg még és alszik tovább hol többet,hol kevesebbet.Ezt egy éjszaka többször is eljátszuk.Ha már nagyon nem bírom a nemalvást,adok neki egy Germicid-C kúpot(ez nyugtatós),akkor sokkal jobb az éjszaka.De ezt csak 1 héten 2x adhatom neki.Mit tegyek?Lesz ez jobb?Elég sokat járunk orvoshoz,úgy,hogy ezzel ha nem muszály nem vinném.Szerintetek mit csináljak?Várom a válaszokat.Még annyi,hogy reggel 9-től alszik kb.egy fél órát,12-től mésfél-két órát,és néha du.16-tól még egy fél órát.De ezeket igényli is valószínű,hogy az éjszakai rossz alvás miatt.
2009. dec. 26. 09:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Én azért ezt a problémát is megbeszélném az orvossal.Lehet,hogy csak rosszul szoktattad,akkor ezen kell változtatni.De ha más áll a háttérben,akkor az orvos tud segíteni.A gyógyszerezés pedig nem jó az esetleges mellékhatások miatt.
2009. dec. 26. 09:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia

Az en kislanyom is ennyire rossz alvo volt. 5-6*, neha 8* is felkeltem hozza ejjel. Egyszer ugy sikerult, hogy csak este 10-kor tudtam lefektetni, es csodak csodaja csak egyszer ebredt. Gondoltam masnap is kiprobalom, es akkor sem ebredt fel. Ugyhogy azota este 10-re tolodott a lefekves, sokkal jobban alszik, 1-2 szer ebred csak, es mar volt olyan is hogy ataludta az ejszakat. Nekunk ez valt be, jaj es reggel 8-9 ig alszik. Napkozben pedig 3 orat kb mint a tied, csak mas felosztasban. Sok ataludt ejszakat kivanok :)

2009. dec. 26. 09:34
 3/7 anonim ***** válasza:

szia

szerintem is az a baj, hogy túl korán rakod le aludni.

régen az én fiam is 9kor ment aludni és ébredezett éjjel mostmár akkor fekszik mikor mi 11 körül és alszik reggel fél 10-10 ig nem kell fel max ha kiesik a cumija.

ja és mostanába vacsiután kér még cumisüvegbe egy kis tejbegrízt.

így bizti nem kelfel mert volt hogy hajnalba emiatt forgolodott hogy éhes de akkor nem fogadta el a cumisüveget.

próbáld ki valamelyik csak bevállik.

2009. dec. 26. 09:56
 4/7 anonim ***** válasza:

sziasztok, az én kisláynom 23-án volt 1 éves, sose aludt át még éjszakát, mostanában pláne horror éjjeleink voltak. Kb fél éves korától, amióta elkezdett forogni aztán jött a többi mozgás, azóta sokszor volt, hogy felébredt éjjel, és nem tudott vissazaludni, próbált ő, de csak forgott, nyöszörgött, mire bvisszaaludt volna, megint felébredt. stb. (amúgy mi együtt aluszunk, az elején jó is volt, tudtam piohenni, mert már az elejétől sokszorkelt, és nem lehetett sehogy rábírni, hogy ne keljen annyit, és csak a cici kellett neki). Na kb. 3 éjszaka óta (lekopogom) csak kb. 1-2x kel éjjel, és egyből visszalaszik. Tegnap pl. az apja éjfélkor jött haza a családi karácsonyozásból (mi korábban eljöttünk), és úgí aludtunk mindketten, mint a bunda (pedig átgyalogolt a szobánkon párszor). észre se vettük (pedig megjegyzem, most jön 6 db foga egyszerre, az egyik pnt tegnap tört át, és nappal meg is viseli rendesen).

na most nem tudom minek köszönhető ez a vátozás, reménykedem csak, hogy kitart. amúgy a következő változások vannak az életünkben (átmenetileg): 18-a óta anyósomnál vagyunk 8másik város), mert az egész család itt van). az első pár éjjel rosszul aludtunbk, tehát nem hiszem, hogy ez jobb hely, vagy a nagyobb ágy miatt van. remélem nagyonm hogy ha hazamegyünk, akkor megmarad ez az állapot. Most rászokott, hogy ha megfürdött (7-kor fürdik), bekéredzkedik az ágyba, cicizik, aztán nem alszik el, hanem felkel, és még "rossazlkodik" kb. 1 órát, utána már álmos, de nehezen alszik el. Szerintem a kis agya nehezen tud lecsillapodni (amúgy is elég élénk darab). de utána most mr jól alszik. és kb. 9-kor elalszik (vagy kcisit később9, és alszik 7ig kb. nappal kb. 10től alszik kb. másfél órát, és kb. du. 2-től szintén másfelet. már ha ez így maradna, hálát adnék istennek, (már hogy az éjszakai nyugodt alvás), mert az utóbbi időben kezdet olyan lenni, mint egy élőhalott (kinézetre is...) :)))

Bocs hogy iylen hosszúra sikeredett, csak azt akartam kifejezni, hogy szerintem csomó baba van, aki rosszul alszik, és majd kinövik. én adtam neki homeopátiát is, meg párologtattunk illóolajat meg tudomisén mindent kipróbáltunk, és semmi se használt. most magától alszik jobban..

2009. dec. 26. 10:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Normális.

Mi is kínlódunk a 16 hós fiammal, aki kb. 2 héttel ezelőttig este max. 8-kor már aludt, reggel 7 körül kelt, éjjel gyakran ébredt. Mostanában alig lehet agyonütni, se nappal, se éjjel nem akar elaludni, harc van és üvöltés. :( Kipróbáltuk, hogy több kaját kapott, fürdés után etettük, hagytuk tovább játszani, stb., de semmi nem használ. Két napja 22-kor alszik el, de akkor már kb. 1 órája már csak kínlódik, esik-kel és ha vinném aludni, üvölt. Teljesen kétségbe vagyunk esve. Mivel most volt hidegfront-melegfront, foga jött, az idő miatt nem tudtunk annyit szabadban lenni, gondolom ezek külön-külön is közrejátszanak a hangulatában, de így együtt egy katasztrófa... Nagyon remélem, hogy változik a helyzet, mert így mi is eléggé kimerülünk és nincs annyi türelem.

Egyébként ismerősöm és itt az oldalon is sokan panaszkodnak, hogy mostanában nem alszik a megszokott módon a babájuk, így gondolom van valami a levegőben. De lehet, hogy csak én vagyok most erre a témára "kihegyezve".

2009. dec. 26. 12:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Még valami...

A Germicid-C fájdalomcsillapító elsősorban, ha nem fáj semmije nem nagyon kéne adni, mert elég erős nyugtató. A Vibrucol kúp homeopátiás nyugtató, elsősorban fogzáskor ajánlott adni, én is adtam a babámnak az elmúlt napokban, de igazán nem használt.

A másik, hogy 1 éves kor után már inkább egyszer kéne aludnia a babának, próbáld meg a nappali alvását rendszerezni. A fiam (nem most, hanem eddig) délben aludt 1-1,5 órát és így este 7-kor fürdés, utána alvás reggel 7-ig. Ő kb. 5 hónapos kora óta egy éjszakát sem aludt még át, de éjjel cicizik.

2009. dec. 26. 12:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem jo ez a nappali tobbszori alvas,probald max ketto fele osztani,lassan utana at kene terni az egyszeri ebed utani pihenteto alvasra. En ezt ugy csinaltam,hogy elso nap ugye felkelt hetkor,eves, nyugodt jatek,tobb seta,hogy ne futkosson, masszon annyit,igy nem faradt el annyira,birta ebedig,akkor aludt el, igy aludt jo ket orat, es csak furdes utan,vacsi utan tettem le ismet. Tul koran fekteted,tudom faradt vagy te is estere,de par estet birj ki vele,ne porgesd nagyon,nyugis jatekokat talalj ki, hallgasson az oledben zenet,nezzetek konyveket,epitsetek,ilyesmi,ezek nem futkosos dolgok. Szepen at fog allni es jobb lesz az ejszaka, ne nappal aludjon ennyit,hanem ejjel.
2009. dec. 26. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!