Milyen szavakat használ a babátok, és mennyi idős? Olyanra gondolok, amiket csak a ti értetek meg?
Tette(tente),höcsö(hörcsög),tátá(pápá),Kóka(Dorka),teé/tecsi(tehén),füfi/füfö(függöny),kakó(kakaó),bő(bőr),tecci(tessék),au(autó),páppa(lámpa),csír(sír),pap(nap),enym(enyém),cípe(szépen),bigi(bili),kágé(kávé),cici(cica,cigi,cici)(több szóra hasonlóan mondja cicinek),tatti(tapsi),tácci(tánci),lepopo/bepoppó (lepottyan,bekapcsol,lekapcsol),memme(medve).
19hós lesz. Sokkal több szót tud ennél,de azokat érhetőbben mondja.Bár ezek közül is sokat lehet érteni,hiába nem helyesen mondja,mert tenténél fogja a kis állatát és atakarót majd megy a kiságya felé.Pápánál meg integet.
20 hónapos kisfiam nagyon sok szót mond, legtöbb bárki számára érthető. Egy van amit csak kevesen tudnak :)
Ha meglátja a villamost, mutatja és azt kiabálja tuduki :D
Hiába mondom neki hogy villamos, bólogat és tuduki :)
Olyan èdesek.A miènknek is màr nagyon nagy a szókincse.De legtöbb szava olyan amit szinte senki nem èrt. :)
pl a nèni:nèdi
ha elesik,vagy leesik valami a hoppà helyett:appà
bokor:bapó
joghurt:bap (nem tudom mièrt?)
ha megy a mentö nènó helyett mondja:gigó,gigó,gigó...
autó:brümbrüm...
tèvè:tèdè,tèè
bili:didi
ha èhes:màmmà
ha szomjas:isz
adide,odadom:det
ezt:eztet (pedig soha nem mondtam így neki)
tessèk:tesz
most minden àllatra azt mondja:vava (pedig règebben tudta öket)
kakaó:kaka
labda:babla,babda
Minden korban,azt mondom,maradjon mèg sokàig ekkora,most is igy gondolom mert olyan cuki.Persze tudom,hogy nem... :)
Remèlem ha màr rendesen beszèl is emlèkezni fogok ezekre. :)
Én kisfiam két éves, és ő már szinte folyékonyan beszél, de a legtöbb mássalhangzóval kezdődő szó első betűjét H betűvel helyettesíti, vagy egyátalán nem is mondja,
így inkább még csak mi értjük amit mond.
Nemrég pl egy ismerősünkkel találkoztunk és a kislányukat fogták, még pici baba. Kisfiam odament hozzá és megérintette az ILdikó kis fülét és monda, hogy Idi hülye! :)) Persze mondtam hogy nem hülyézi a kislányukat, csak a fülét így mondja még.
De ismerősök közül Samu-Hamu, Szabi-Habi, :)
A cumi az Umi. Plédi-Édi, mikor megy aludni akkor kiabál hogy Umi-Édi! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!