Az mennyire normális ha egy 2 éves gyerek semmit nem beszél?
Anyuka simán bekamuzhat a státuszvizsgálaton bármit...
Egyébként 3 éves korra kéne beszélnie, legalábbis az alapvető igényeknek hangot adni.
Nekem furi, hogy csak öööö-zik, legalább az állathangokat kéne utánoznia, meg persze halandzsázni!
Az én lányom 3 éves koráig mutogatott és csak annyit beszélt, hogy "maaa". Azóta azon könyörgök, hogy csendben maradjon.
Ha az anyuka tényleg annyira aggódik, először védőnő, gyerekorvos és majd ők megmondják, hogy kóros vagy sem.
Minden gyerek másként fejlődik.
Kérdező, neked nem szükséges a barátnőd 2 éves gyereke beszédfejlődéséért aggódnod.
Nem tudom, van-e gyereked, de azt anélkül is tudnod kellene, hogy idegen helyen másképp viselkednek a babák, talán ezért nem beszél nálatok, ismerek olyan kisgyerekeket akik 3 éves korukban kezdtek el kommunikálni. Nincs ezzel semmi gond, ne aggódj!
Persze, nem szükséges, de megkérdezheti, nem? :)
Én 2 éves koromig csak annyit mondtam, hogy nyaaa. :D Férjem 3 éves koráig csak annyit, hogy anya és nem. Utána szinte mondatokban beszélt- anyósom szerint.
A lányom 9 hónaposan kezdett beszélni, másfél évesen rengeteg szót tudott és most 21 hónaposan folyékonyan beszél mondatokban és több tucat mondókát, verset tud.
Anyósom óvónő, rengeteget foglalkozott minden gyermekével, férjem mégsem szólalt meg.
Mindenki máshogyan fejlődik, főleg a fiúk kezdenek később beszélni, viszont mozgásfejlődésben gyorsabbak. Persze nem törvényszerű ez sem. Sokfélék vagyunk és ez így jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!