Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Magatok főztök vagy kész...

Magatok főztök vagy kész ételeket adtok babátoknak?

Figyelt kérdés

6 hónapos a második lányom. Már nagyon sok mindent eszik. Almát és banánt frisset adok neki, de a többi gyümölcsöt üveges bébiételként. Krumplit és répát főzöm majd pürésitem, viszont a többi zöldséget üveges babakajában adom. Pépeket is babáknak valót dobozosat adok.

Az egyik ismerős anyuka tegnap azt mondta lusta vagyok, mert ő megfőzi a rizst, aztán szürőn átnyomja, ugyan ez a helyzet szinte mindennel, tejbegrizt főz stb.

Ti hogy vagytok ezzel?

2014. ápr. 29. 09:36
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy irtatok.

Nem érzem magam lustának. Nem is erről van lényegében szó. Tényleg igyekszem, ahogy az első gyereknél is tettem, normális ételeket adni a babámnak. De inkább adok egyes ételeket babakajaként (gondolok itt üveges dobozos dolgokra), mint hogy olyannal etessem, amiben nem vagyok biztos, hogy jól csinálom meg. Példáúl soha nem főzök magunknak sem bizonyos ételeket, akkor hogyan adjam a babának? Gondolok itt spárgára, spenótra, cukkinire, brokkolira. Senki nem szereti a családban.

De majd ahogy lesz idénye a friss zöldségeknek és gyümölcsöknek, igyekezni fogok azokat adni.

Mindenkit felpontoztam, mert hasznosak voltak a kommentek :)

2014. ápr. 29. 15:55
 12/13 anonim ***** válasza:

10-es vagyok... mondjuk amiket felsoroltál azokat pont baba mellett tudtam meg, hogy tök finoman is el lehet készíteni... kivéve a spenótot, azt előtte is szerettem :) De a brokkoliről és spárgáról egész életemben azt hittem, hogy utálom, pedig nagyon finomak! :):)

Na ilyenek miatt érdemes azért néha főzni. :)

2014. ápr. 29. 16:46
 13/13 anonim ***** válasza:
Is is.Ha olyan amit már ehet vagy evett és épp a magunkéból kivehetem teljes egészében vagy részben akkor házit kap.Ha olyan amit sosem készítek vagy új íz akkor előfordul hogy külön megcsinálom neki és előfordul hogy üvegeset kap.És olyan is van hogy házit egészítem ki üvegessel vagy fordítva.Pl cukkinifőzeléket üvegest adok,de rakok bele sk főtt krumplit.Gyümit banánt és almát frisset adok,többiből üvegeset.Már mindent megkóstolt,s mikor lesz friss kap azt.De almát és banánt ha utazunk boltit kap.Szóval vegyesen.Tejpépet dobozosat kap.
2014. jún. 3. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!