Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék, hogy a lányom...

Mit tehetnék, hogy a lányom elaludjon a kiságyban?

Figyelt kérdés
A lányom 6 hónapos.Nem hajlandó aludni,pedig már nagyon fáradt.A kiságyban csak ordít,de szó szerint sikít,(mintha bántaná valaki)Ez a szomszédok miatt nagyon kellemetlen,mert kérdezik,hogy" mi baja van??"Ha kiveszem,2 perc alatt alszik.azt ne írjátok,hogy hagyjam sírni,mert nem válik be.Volt hogy 2-3 órán keresztül ordított,szinte levegöt sem akart venni,de nem aludt el.Ha ki van véve,egyböl alszik.De hogy fog így megtanulni a kisa´gyban aludni???Mit tehetne´k.Símogatom,énekelek,már zenét is kapcsoltam,mesét,a csönd sem vált be.Egyszerüen nem tudom,hogy mit tegyek.Ez megy már 3 hónapja.Azt se írja´tok,hogy a fogzás,mert ez nem az......Már van 2 foga.amikor az fájt,nem igy viselkedett.Nem éhes,a pelus tiszta.Meddíg lessz ez így????
2008. júl. 27. 13:06
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Nem győzöm elégszer írni: NAPIREND ! Mindig mindennek meg van a menete, a rituáléja amiből a pici tudja hogy mi után mi fog következni.Azt nem írtad , hogy hol alszik ha kivetted ?Vagy alszik az ágyában csak elaludni a karodban szokott?Nekem ha gondom volt elolvastam egy csomó könyvet aztán kiválsztottam a számomra megfelelőt . A fiammal bevállt hogy hagytam sírni, a lányomnál nem . Kitartás egyszer minden gyerek kinövi az éppen aktuális "baját" (aztán jön a következő) .
2008. júl. 27. 14:07
 2/7 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem ha csak úgy alszik el a kezedben, akkor engedd neki és utána tedd be a kiságyba, ha elaludt. Biztos megnyugszik az anyukája karjaiban és úgy jobb elaludni. Ráérsz még arra, hogy a kiságyban való elalvásra szoktatsd. De ha nagyon szeretnéd minél előbb, akkor várj még pár hónapot és próbálkozz újra. Én biztos nem bírtam volna, hogy a picim órákig sírjon. Hallgass az öszöneidre és figyeld a gyermeked érzéseit, jelzéseit és ebből próbálj vmi jó megoldást kihozni! Türelem, türelem és sok sok szeretet!
2008. júl. 27. 14:42
 3/7 A kérdező kommentje:

Èn is csak 2x hagytam sírni,akkor sem egyfolytában.

Azóta sem.Pláne,hogy semmi értelme.

Mikor elalszik a kisa´gyba teszem le,és ott alszik.

Egyébként meg van a napi rendünk.Reggel felébred szopi.Utánna játszik 1-2 órát,majd alszik fél órát.Tízórai,séta,játék,délben ebédel és szopizik.Utánna jönne az alvás,amit nem akar.(csak sétával,vagy a kezemben)Uzsonna,1óra séta,minden este 18-18.30 fürdés.sosem elöbb vagy késöbb.Vacsora,kicsit ja´tszik,és ha fáradt,viszem aludni.Csak hogy jön a nagy cirkusz.szinte sikít.Egyszerüen nem akar elaludni.....

Kézbe veszem,és akkor igen.

2008. júl. 27. 15:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy azt írtad, hogy ne írjuk, hogy hagyd sírni. Csak azt szeretném kérdezni, hogy amikor sírnmi hagytad ott voltál-e mellette, vagy kimentél a szobából. Ezt azért kérdezem, mert én ugyanígy voltam, azzal a különbséggel, hogy a lányom már kézben elalvás időpontját is elkezdte kitolni, volt olyan, hogy több, mint egy óra volt, amíg elaludt és ezalatt végig sétálnom kellett vele. Azt tanácsolták, hogy tegyem be a kiságyba és maradjak vele, amíg el nem alszik, de ne vegyem ki. Kb 40 percig bírtam az ordítást, utána kézben elaltattam. Következő nap betettem a kiságyba és kijöttem. 20 perc alatt aludt. Második nap kb 15 perc volt, és egy hét alatt 5 perc alá csökkent az elalvás előtti sírásidő.

Ha te is úgy próbáltad, hogy nem vagy a szobában, akkor bocsi a fölösleges válaszért, ha nem, akkor egy próbát megér, persz minden baba más...

2008. júl. 27. 22:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ez az esti fürdetés túl korán van. Az én lányom 7 hónapos, 19:30-kor fürdetjük, 20:00-kor eszik, kb. 1 órát még játszik, elforgolódik és 21:00 körül alszik el, előbb nagyon ritkán. De nem is bánom, mert így reggel 6-7-ig tuti alszik. Ha este 7-kor elkezdeném altatni és el is aludna nem valószínű, hogy aludna reggelig. Nem próbáltad még kitolni a fürdetési időt?
2008. júl. 28. 07:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Én az első naptól fogva az ágyban altattam.Evés után böfi,majd mielött elaludt volna letettem.Így megszokta rögtön.Apuka imádta ha a mellkasán aludt el.Pár nap után kezdett hozzászokni és gyakran igényelte.Azóta csak akkor alszik el a mellkasán ha fáj a pocija.Én is korainak tartom a fürdetést,de ugye mindenkinek más a napirendje.Nálunk miután apán aludt párszor és igényelte a testközelben alvást,úgy tudtuk visszaszoktatni,hogy simogattuk a kiságyban.De ezt már próbáltad.Esetleg ha nagyon sír felveszed picit,csak míg megnyugszik,de mielött elaludna visszateszed?A babazene megnyugtatja a mi picinket is,de amitől szinte mindig rögtön elalszik az az auto hangja.A rallye a kedvence.2 percen belül alszik.Érdemes kipróbálni.A neten vannak rallye-s videók.Hihetetlen hamar bealszik rá,csak elég "hangosan" kell neki lejátszani.
2008. júl. 28. 11:42
 7/7 A kérdező kommentje:

Èn ezt nem bírom már cérnával.Csak ordít,de nem akar aludni.Akár kijövök a szobából akár nem....Ez borzasztó.Rásadásul a szomsze´dok.Ùgy ordít,hogy az nem igaz.Ami a torkán kife´r,és folynak a könnyei.Már kapcsoltam hangosan zenét,élhallgat egy pillanatra,e´s tovább sikít.

Holnap megyek a gyerekorvoshoz,mondjon valamit,mert ezt én így nem bírom tovább..

Köszönöm a válaszokat.

2008. júl. 28. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!