Hogyan latassam el a 9 hónapos babámat, aki eddig jól aludt?
Figyelt kérdés
Azt hiszem, most jött el az az idő, hogy egy alvás napközben még kevés neki, kettő viszont már sok. Eddig este nyolckor mindenféle hacacáré nélkül elaludt, nagyon szépen megtanulta, hogyan altassa magát. Megissza a tápszerét, leteszem az ágyba, éneklek neki egyet és már fordul is be. Legalább is eddig ez volt. Most meg nem. Ha napközben csak egyet alszik, és ébren tudom tartani délután (v. délelőtt, attól függ hogy jön ki a lépés), akkor már hétkor elalszik a cumisüvegen, ezzel nincs is gond. De van, hogy kivédhetetlen a kétszeri alvás. Tegnap például délelőtt letettem aludni, mert már nagyon nyűglődött, enni se akart, olyan álmos volt. Aludt is kb. másfél órát, gondoltam, ezek után délután nem teszem le. De úgy alakult, hogy délután el kellett menni itthonról, és a babakocsiban egyszer csak olyan mélyen elaludt, mint a bunda. Persze este nem akart aludni. Ilyenkor képes éjfélig is ordítani, egyszerűen nem tudok mit kitalálni. Nagy már a ringatáshoz, nem is nagyon szereti, csak feszeng a karomban. Ha beteszem az ágyba, állandóan feláll, csapkod, "magyaráz", ahogy kimegyek, dühösen sírni kezd. Nem szeretném, ha rászokna arra, hogy nagyon sokáig van fent, mert szerintem egy kisgyereknek nyolckor ágyban a helye, egyrészt mert ez így normális, este aludni kell, másrészt nekünk is így jobb, hiszen mi is akkor tudunk valamivel komolyabban foglalkozni, ha ő már alszik. Hogyan lehetne ilyen esetekben elaltatni? Vagy hogyan tartsam ébren nappal, hogy ne aludjon el másodszor? Mert igazából ez a baj, volt olyan, hogy délelőtt nem akartam letenni, mert nem is tűnt fáradnak, nagyban játszott, közben a konyhában csörgött a telefon, kimentem felvenni, és mire visszamentem (kb. 5 másodperc volt), addigra a földön aludt összegömbölyödve. Így viszont túlalussza magát. Mit tegyek? 2008. júl. 27. 12:13
1/2 anonim válasza:
Szia,nagyon szepen neveled a babodat! Nem irtad van e mar foga mert lehet hogy mocorog neki estefele es mikor ki van farasztva akkor szepen alszik ejszaka de mikor nem tul almos akkor nyuglodik sokat. Szerintem igenyli o meg a tobb alvast csak probald meg kora delutan alukaltatni esetleg egyutt egy kicsit. Este meg sokaig furodjetek esetleg jatszon a vizben tornazzatok es mikor latod mar hogy almos akkor is nyuzd meg egy kicsit majd johet az agyiko. Mi igy szoktuk 5honapos fiammal.
Sok sikert!
2/2 anonim válasza:
Az én 8hós fiam kétszer alszik egy nap. KB.9től 10-ig,meg fél 3-tól 4-ig. És este fél 8 8-kor alszik. Most jön a harmadik fogunk így éjszaka 6x 7x is felkell. Ja és kb. 6-ig,fél 7ig alszunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!