Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Száj penészre mit kell tenni?

Száj penészre mit kell tenni?

Figyelt kérdés
Nem tudom,hogy ez van e a babámank de napok óta a nyelve két oldalán fehéres lepedék van,azt hittem a tejtől,de nem tudtam gézzel letörölni(rácsavartam az ujjamra és úgy próbáltam)A szájpadlásán nincs semmi és az én mellemen sem.Gondolom elkaphatopm tőle,mert a cumiját is le szoktam nyalni ha kell.szeretném megelőzni mégha ez nem is az,hallottam a rózsamézről de nem tudom lehet e venni recept nélkül.És elég ha csak a cumiját mártom bele,mert a törölgetést nem fogja hagyni..!Segítsetek kérlek.16napos baba mamája
2008. júl. 27. 11:50
 1/10 anonim ***** válasza:
A szájpenész apro pici fehér pöttyök ami csípheti is és fájhat is.Az afta is hasonló, de ezt általában a doki szokta beecsetelni azzal a lilával. Ha nem tudod ppontosan mitől van mutasd meg a dokinak , nehogy félre kezeld.
2008. júl. 27. 11:54
 2/10 A kérdező kommentje:
A baj,hogy a dokim csak 4dikén jön ,mert szabin van és addig is jó lenne kezelgetni.Nem hiszem,hogy fáj neki,mert nem nyűgös nem sírós baba.
2008. júl. 27. 11:56
 3/10 anonim ***** válasza:

Glicenirum boraxatum nevu keszitmenyt(gyogyszertarban recept nelkul kaphato) hasznaltunk mi is amikor feher lepedekes volt a kisfiam nyelve. Ki kell torolni a szajat vele eves utan. Ha nem engedi akkor en eves utan kozvetlen a cumijat bekentem es a szajaba adtam es szepen leszopogatta. Mikor elmult en akkor is heti 1 alk.hasznaltam kb.3hos koraig elkerules erdekeben.

Sok sikert!

2008. júl. 27. 12:16
 4/10 anonim ***** válasza:
A gyógyszertárba recept nélkül lehet kapni borax glicerint, ez van szájpenészre. Gézlapra kell tenni amit az ujjadra tekersz és úgy kell át törölgetni a száját, lehet, hogy kicsit meg is kell dörzsölni vele finoman. sajnos ezt másképpen nem lehet, muszáj törölgetni. A cumiját, meg a melledet is le kell kenni vele akkor is ha azon nem látsz semmit. A cumiját ne nyald le, mert te is elkapod akkor kezelheted magadat is. Ha hétfőig nem javul vidd el az orvoshoz, de szerintem szájpenész lesz, csak még időben észrevetted azért nincs a szája többi részén. Kezd el minél előbb kezelni. Jobbulást és boldog babázást.
2008. júl. 27. 12:16
 5/10 anonim ***** válasza:
2 valaszolo vagyok jol egyszerre irtuk a 3.valaszolova:)
2008. júl. 27. 12:26
 6/10 anonim ***** válasza:
Keresd meg a helyettesítő orvost!! Minden orvost ha szabira megy kell helyettesítsen valaki. Ő feltudja neked írni amit kell.
2008. júl. 27. 14:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia! Én a kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni, de a cumi lenyalásáról azt írják az egyik kismamaújságban, hogy a te szádban lévő baktériumok, amik a rossz fogakat is okozzák, átjutnak a pici szájába, és így nagyobb eséllyel lesz a picinek is rossz foga. Gondolj bele hogyha például a nagymamák is megnyalogatják, akiknek ráadásul kitudja milyen bajuk van, gyomorfekély, stb... Nem akartam okoskodni, csak leírtam amit olvastam. Bocsi
2008. júl. 27. 15:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Védőnőnek is megmutathatod, elég tapasztalatunk szokott lenni ilyenbe, ha meg nem, akkor ők úgy is tovább küldenek orvoshoz. Már ezt azért ajánlom, mivel a doki szabin van. Illetve igen a helyettesítő orvos is egy megoldás. Ha szájpenész, borax glicerin kapható recept nélkül a gyógyszertárba. Ha pedig elmúlt mindenét főzzél ki, az a legjobb, v. fertőtleníts le, illetve cserélj cumit, cumisüvegre cumit, ha kap esetleg abból is.

Ne ijedj meg ha most elmúlik és később esetleg majd újra előjön. Ezt csak azért írom, mert én így jártam, de aztán újra kezeltem és szépen elmúlt.

2008. júl. 27. 15:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Már mindent leírtak elöttem amit akartam.A védőnőt is meg a cumi lenyalását is.Jobb a picinek ha nem nyalod le,mert többet ártasz vele,mint használsz.Ha nincs lehetőség leöblíteni és "régóta" a levegőn volt a cumi,akkor is jobb ha simán kapja meg.Az a kevés baci ami rárakódott közben az még erősítheti is az immunrendszerét.A mi szánkban sajnos sokkal több van.Mi is ezt a glicerinest használjuk megelőzésre.A cumit szoktam neki bekenni vele,nagyon szereti.Ha a gézlap nem tetszik neki,akkor próbáld ki a babafültisztító pálcikát beletenni az üvegcsébe,majd azzal átkenni a száját amikor nyugisan elvan.Rövidre fogva a végét meg tudod előzni,hogy egy véletlen mozdulatától esetleg a torkára menjen a pálca.Mi előszőr ezzel próbálkoztunk és szerette ezt is.Elszopizta a pálcát,közben a nyelvét és a szájpadlását is le tudtuk törölni.Ezzel nem ártasz neki akkor sem ha mégsem szájpenész.Nekünk naponta 3* írta elő a doki megelőzésre.
2008. júl. 28. 12:07
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,eddig a cicimre rraktam azt mondták ha az ezzel az én elfertőződésemet is meg lehet előzni.NEm tudom még mindig,hogy az e de mivel megelőzésre használható így most próbálkozunk.mindenért nem akarom kihívni a dokit-pláne a helyettesítőt,ha fájna neki vinném,meg ha nem múlik egy pár nap alatt akkor is leviszem az orvoshoz.
2008. júl. 28. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!