Mennyire lehet barátságokat kötni bőven 30 felett 2gyerekkel?
Szerintem simán lehet. Én munkahelyen nagyon értékes barátságokat kötöttem, úgy, hogy már azóta nem is dolgoztunk együtt, sőt eljöttem szülni, mégis tartom mindegyikkel a kapcsolatot. Szerintem az igazi barátságok nem morzsolódnak le így. Ami nem volt igazi, az nálunk is megszűnt, vagy más lett, de azért én azt mondom nem is kár.
A másik a szintén gyerekes anyukák, nem tudom milyen lehetőségeid vannak ilyenekkel találkozni, beszélgetni. Szintén nagyon jó baráti viszony alakult így ki, azt követően, hogy náluk is megszületett a gyerek, igaz, egy lakóközösségben vagyunk, de előtte nem volt semmi. Azóta viszont rengeteget járunk össze, egymás lakására vigyázunk, ha a másik elutazik, stb...
Nekem csak 1 gyerek van. De tavaly júniusban véletlenül kezdtünk el beszélgetni egy régi iskolatársammal, suliban nem voltunk jóban, de rosszban sem.
Azóta a legjobb barátom lett, bármiben számíthatunk egymásra, bármikor.
Nekem meg pont az iskoláskoriak nem maradtak meg. Nem igaz az, hogy barátságokat csak fiatalon lehet kötni. Épp amikor az embernek családja lesz, akkor jobban elmaradhatnak azok, akik nem ugyanolyan élethelyzetben vannak. Pl. ha neked gyerekeid vannak és programoknál számít, hogy alkalmazkodj az alvásidőhöz, az ő tempójukhoz, akkor ezt egy gyermektelen barátnő nem annyira jól tolerálja. Vagy ha összejártok, neked nem lesz időd kávézókban ücsörögni, ő meg kikerekedett szemmel rémülten nézi, ahogy a gyereked másodjára ejti le a villáját és összemaszatolta magát a paradicsomszósszal.
Ha azonos korúak a gyerekek, akkor se biztos, hogy összejártok, van amikor a két gyerek vinnyogva tépi egymást vagy állandóan áll a bál körülöttük. Esetleg kiütközik, hogy mások a nevelési elveitek.
Ha már megvannak a gyerekek, akkor néha egyszerűbb is a barátkozás, ha a gyerek barátainak a szüleivel jól kijössz. Én most találtam így olyan anyukát, akinek az egyik gyereke az enyémeknek az egyik legjobb barátnője, így mi is beszélgetni kezdtünk, egy csomó dolgot hasonlóan látunk, aztán elkezdtünk együtt kirándulni járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!