Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan altassam "idegen"...

Hogyan altassam "idegen" helyen a babámat?

Figyelt kérdés

3,5 hónapos a lánykám és 4 hetes kora óta csak a saját kiságyában hajlandó aludni. Mivel ő még nagyon sokat alszik,nem tudunk itthonról kimozdulni együtt a párommal,mert valamelyikünknek itthon kell maradni vele.

Tippek,tanácsok? Valaki van még ilyen helyzetben?

2009. dec. 22. 03:56
 1/7 anonim ***** válasza:

A babakocsijában sem alszik el? Ha elmentek sétálni, akkor végig ébren van a babakocsiban?

Az én lányom is annyi idős, mint a Tied, sokszor még a lakásban is a babakocsiban alszik, mert ha nincs kedve magányoskodni a gyerekszobában, akkor kiveszem a kiságyból, beteszem a kocsiba, így ott van köztünk a nappaliban, érzékel minket, és aztán egyszer csak bealszik. Meg szerintem azért is szereti jobban a babakocsiját, mert az olyan kis kuckós, nagyon jó be tud vackolódni.

Nálatok ez nem működik?

2009. dec. 22. 05:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Babakocsi, babaülés. Ki kell próbálni, el fog aludni. Egy ilyen picit még nem zavarnak az alvásban a külső - helyi - körülmények. Egy nagyobbat (pl. kétévest, akinél a napirend kialakult) már jobban.
2009. dec. 22. 06:05
 3/7 A kérdező kommentje:
Próbáltam már babakocsiban is autósülésben is és egyszerűen nem hajlandó aludni benne. Volt,hogy 1,5 órát sétáltam vele hátha elalszik,de nem akar. :-( Úgy is próbáltam,hogy csak itthon raktam a babakocsiba és úgy sem. Elringatni sem tudom,mert akkor is csak sír! :-(
2009. dec. 22. 06:22
 4/7 anonim ***** válasza:
A lányom 10hónapos,csak a saját megszokott helyén alszik. Szerintem örülj annak hogy nem a babakocsihoz szokott, barátnőmék egy éves gyereküket csak ott tudják elaltatni, és már nagyon szenvednek vele.Most próbálják a kiságyba szoktatni,nagyon nehezen megy nekik. Amíg kisebb volt a lányunk, addíg egy hónapban 2x mentünk együtt vásárolni,akkor mikor ébren volt,vagyis két alvás között. Most már többször megyünk mert hosszabb az ébrenléte,de alvvásra mindíg hazajövünk. Szerintem várd ki az időt.... Esetleg van nagyszülő aki tud rá vigyázni alvás alatt?
2009. dec. 22. 06:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Ez nagyon fura, ilyet még nem hallottam. Hogy még a levegőn se aludjon el, ha tologatjátok??? Pedig a babák pont arról "híresek", hogy bárhol, bármikor, képesek aludni.

Hát,nem irigyellek, mert ez nem sok jóval kecsegtet a jövőre nézve.

Ja, milyen a babakocsitok? Teljesen vízszintesre fektethető?

2009. dec. 22. 06:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia kedves előző, előtted írtam :o)

Lányom sem aludt soha babakocsiban, általában ébrenléte alatt szoktunk sétálni, így azt szokta meg. Tudod,ki mihez szoktatja a babát...Ha ahoz szokik hogy az ágyában alszik, akkor azt igényli majd. Ha ahoz szoktatják hogy kocsiban,babakocsiban aludjon,akkor meg azt szokja meg. Hosszabb távon jobb a kiságy ha jól belegondolsz,ha netán bölcsibe megy, nem fogják tologatni a dadusok...Sajnos van erre is ismerősöm példaként, vissza kellett volna mennie dolgozni, de nem tudott,mert a lánya csak babakocsiban tologatva volt hajlandó elaludni. Kész kínlódás volt egy hónap,míg átszoktatták a kiságyba. Nem kívánom senkinek, nézni is rossz volt. Vannak olyan babák akik szinte mindenhol képesek elaludni, hát az én lányom nem ide tartozik, de nem is bánom :o)

2009. dec. 22. 06:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel a kérdést mert én sem hallottam még ilyenről. Az első gyerkőcnél nem is voltak ilyen problémáim. :-( Amúgy egy nagyon jó kedvű baba,csak akkor kezd sírni ha álmos.Akár hol próbálom altatni,nem hajlandó elaludni,de ha a feje hozzá ér a kiságyához szinte abban a pillanatban elalszik. :-) A babakocsink is teljesen fektethető,meg amúgy is szeret benne lenni,csak aludni ne keljen.
2009. dec. 22. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!