Kis súlyú gyerekek? Mi az oka?
Sziasztok!
A Kislányom 7 hónapos volt múlt héten és 7 kiló.
A kiskönyvébe azért írtak 7,4 kilót mert az a minimum határ. Volt már kivizsgáláson, vérvételen és minden rendben van vele. Eleven, mosolygós, és nagyon ügyesen fejlődik. Már felül, mászik, felkapaszkodik dolgokban és áll.
Sosem volt túl nagy evő, mióta hozzátáplálunk azóta valamivel jobb a helyzet, többet eszik, vannak kedvencei.
Persze mióta mgszületett a dokitól és a védőnőtől is azt hallgatom, hogy ez így nem jó, de nem tudok mit csinálni.
A Fiam (3 éves) teljesen jó evő volt mindig, sosem volt pufi, de ilyen "gondok" nem voltak vele, ezért nekem ez most nagyon furcsa.
Egyébként mi sem vagyunk "nagy darabok", de soványak se :) Teljesen átlagos testalkatúak vagyunk , szóval a genetikára sem lehet fogni.
Én nem aggódnék annyira, hiszen eszik, iszik, kakil rendesen, és nem sírós vagy hasfájós. De azért ez a 7 kiló nagyon kevés.....
Ja, 3120gr-al és 48cm-vel született.
Nálatok hány kilós volt a gyerek 7 hónaposan?
Én most megnéztem, 7160 gr volt a lányom 7 hónaposan (ő 3700-zal született). Mi az, hogy minimum határ??? Ő 21 hónaposan érte el a 10 kg-ot. Szépen eszik, fejlődik, izmos, formás, nem túl magas kislány, a gyerekorvos szeme se rebben a súlyán. Biztos, hogy nálatok is változni fog a helyzet (meglódul a súlya) ha "rendes" ételeket is fog enni, de szerintem nem kicsi a súlya, pláne, hogy ki is vizsgálták.
(Megnéztem, a fiam ennyi idősen 7760 gr volt, most 4+negyed évesen majdnem 17.)
az én lányom 7 hónaposan 6960 gramm volt. 3100gr-al született. Mindig kis súlyú volt, de sosem volt beteg, ha érted. Nem betegség miatt kis súlyú, hanem ilyen alkat. Most 3 éves és 13kg. Nem sok, de nagyon szép lány, semmi probléma nincs ezzel. Ő ilyen.
Ja, és ő is marha rossz evő. A mai napig.
Hogy 7 hónaposan mennyi volt, nem tudom, de 1 évesen 8600 gramm volt a kislányom. Emlékszem, az orvos teljesen ledöbbent, hogy ilyen kevés, mert egyébként inkább dundi volt ránézésre, kerek fejű, hurkás, csak méretre kicsi, vagy nem is tudom. Annyit tudott javasolni a doki, hogy adjak neki tápszert (anyatejes volt egyébként), de az nem jött be neki, úgyhogy ennyiben hagytuk. Most 2 éves, 85 centi, 10,5 kiló, méretre kb. akkora, mint a fél évvel fiatalabbak, de mi, a szülei is kicsik vagyunk, minden bizonnyal ő sem lesz egy égimeszelő.
Ő is alkatilag ilyen, igaz, volt pár rossz evő hónapja, de egyébként jó étvágyú, vidám, jó mozgású kislány. Én is izgultam rajta, de már túltettem magam rajta, ez legyen a legnagyobb problémánk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!