Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Annyira nincs ma kedvem...

Annyira nincs ma kedvem babázni, hogy az valami rémes. Mit szoktatok ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés
5 hónaposommal vagyok itthon. Nincs kedvem gügyögni, babázni, csendben szeretnék ücsörögni, olvasni valamit, vagy pihenni, és menni kell és csinálni, és társaságra vágyik és csinálom, de nincs bennem lendület. Mivel veszitek rá magatokat az ilyen napokon arra, hogy babázzatok? El nem tudunk menni itthonról, mert házimunkás napom van, nagyon sok a tennivaló, hétvégén nem haladtam semmit, mert nem voltunk itthon. Tippek, amik lekötnének egy 5 hónapost legalább egy kicsit?
2014. ápr. 15. 09:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
71%
Hát így nem fog menni, ha megszabod magadnak, hogy ma házimunkás napod van. A házimunka mindig meg van, a gyerek is, a kettőt kell összehangolni. Délelőtt teszel veszel, délután elmentek sétálni vagy valahova az feltölt, majd utána ha kell folytatod.
2014. ápr. 15. 09:36
 2/16 anonim ***** válasza:
13%

az 5 honaposat csak letettem...és azt csináltam mellette, amit akartam...igyis dögunalom volt minden nap kb. 1-1,5 éves koráig

letettem ottmaradt..elvolt..evett, aludt..ennyi.

nem is értem sokan mit tudnak egy 5 honaposnak egész nap gügyögni, illetve -mit babáznak- velük? felveszik, megpuszilgatják, leteszik?..

2014. ápr. 15. 09:41
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 2. válaszoló, örülj, hogy neked olyan babád van, hogy leteszed, és ott marad magának. Sajnos nem mindenki olyan szerencsés mint Te.

Nekem is olyan baba jutott, mint a Kérdezőnek, hogy igenis babázni kell vele.

Nekem is vannak olyan napjaim, hogy nincs kedvem hozzá. Ez nálam addig tart, amíg bele nem mosolyog az arcomba! :) Abból én erőt merítek.

Nekem most 9 hónapos a picim, még nem unatkoztam mellette egy percet sem.

Az én babámat egy labda percekig le tudja kötni. Igaz, ő már kúszik (mászni még sajna nem tud), a labdát eldobja, aztán meg utána. Így bejárja az egész lakást. :)

5 hónaposan még nem volt ennyire érdeklődő, szóval sajnos tippet nem nagyon tudok neked adni... :(

Esetleg vidd magaddal oda, ahol épp dolgod van, ültesd bele a hordozójába, vagy a pihenőszékébe, hagy nézegesse azt hogy épp mit csinálsz.

2014. ápr. 15. 09:51
 4/16 anonim ***** válasza:
73%
Nekünk a 2 hónapos babánkkal azért kell foglalkozni rendesen. Nem nagyon lehet otthagyni sehol ha ébren van, mert kb. 5-10 percig leköti a figyelmét az adott dolog (pl. pihenőszék lógó játékai, forgó a kiságy felett, stb.), aztán kezd panaszkodni, hogy megunta...
2014. ápr. 15. 09:52
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsés vagy utolsó, de nem minden baba ilyen. A többséget szórakoztatni kell.

Kérdező: nekem is vannak néha ilyen napjaim... Nyafogok a férjemnek hogy siessen haza :) De az tény hogy a házimunka nem fut el, ha attól jobban érzed magad hogy elmentek valahova, akkor menjetek!

Otthonra: gyerekzene cd, játszószőnyeg, habtapin hentergés... Ha pedig van vmi hordozóeszközöd, akkor kösd magadra a babát, és házimunkázzatok együtt :)

2014. ápr. 15. 09:53
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős az érzés. Én ilyenkor bekapcsolok valami zenét a youtube-ról, ami felpörget, ilyenkor feléledek a punnyadtságból, esetleg táncolok is van amikor a babával együtt, és utána újult erővel csinálom tovább a dolgom. Megcsinálok valamit, utána megint pihi, játék a babával, közben szól a zene. Nekem ez vált be, ez szokott kirángatni a mélabúmból, főleg ha még az idő is borult, mint ma is itt nálunk.
2014. ápr. 15. 09:54
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, a 3. válaszolónak szólt az eleje.
2014. ápr. 15. 09:54
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3 hónaposom van, ha leteszem sír, ma ilyen napja van. Én akkor házimunkázom, mikor jó napja van és elvan a játékaival. Ha napokig nincs ilyen nap, akkor elérjük az őskáosz állapotot, és csak lassan áll vissza a rend, ha jobb napjai vannak. Énekelj neki, vagy csak indíts el valami vidám zenét, hátha megjön a kedved a babázáshoz. Én hanyagolnám a házimunkát.
2014. ápr. 15. 09:55
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis játék, aztán vidd el sétálni.

A házimunka megvár.

Kis szerencsével elalszik, és akkor tudsz gyorsan tenni-venni.

Két gyerek mellett hamar rájöttem, hogy most egy darabig nem lesz csíramentes a lakás. És akkor mi van??

Sokkal tovább tart összeszedni a játékokat, mint szétdobálni. Ez van. A zoknis fiók kipakolása ennél is mókásabb: a fele megy a szennyesbe, mert nyálas, a másik fele meg az előzőnek a párja, amit mosás után újra lehet válogatni, összepárosítani, és fiókba rakni. Ez fél nap. Kidobálni, szétszedni és benyálazni elég volt annyi, amíg anyu pisil...

Akkor tudtam házimunkát végezni, amíg aludtak, és akkor gyorsan a lényeget.

A kicsi egy időben élvezettel nézte a mosógépet: ő elvolt, én dolgozgattam. Meg elaludt a porszívó hangjára.

Amúgy semmi, de semmi baja nem lesz az ég világon, ha kicsit unatkozik, és hisztizik egyet.

Beleteszed a konyhában az etetőbe, elmosogatsz, közben beszélgetsz neki, ő meg vagy hallgatja, vagy nem.

Nem kell ebből ekkora tragédiát csinálni, ha épp nincs őbabasága elszórakoztatva, csak neked van miatta lelkiismeret furdalásod.

2014. ápr. 15. 10:02
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Igazán semmit. :) Vidd ki babakocsiban a levegőre, ha elalszik, lehet házimunkázni. Vagy majd holnap. Ne aggódj, senki nem csinálja meg helyetted, és senki nem is fog betörni, hogy ellopja a koszos edényeket, és feltakarítson. :) Ez van, ilyen nap a mai. Majd hozzáedződsz. Nekem egy 2,5 éves, és egy 3 hós lányom van. Szerinted hogy néz ki a lakás? Na elárulom, hogy ma biztos nem lesz se nagyobb rend, sem nagyobb tisztaság. A nagy oviban van a keresztanyjával, a kicsi alszik, én meg hamarosan követem a példáját. :)
2014. ápr. 15. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!