Anyatej ilyen mértékben káros lehet a fogakra?
Jelentkezem. Habár az első fogorvosnál akinél jártunk úgy leteremtett, hogy sírva jöttem ki a rendelőből. Nem hitte el, hogy semmi cukrosat nem iszik (hiába mondtam, hogy csak vizet pohárból ÉS anyatejet) Annyit mondott, hogy ne próbáljam szédíteni ilyen rossz fogai csak akkor lehetnek, ha folyamatosan cukrosat eszik-iszik. Amin jót nevettem utána, mert akkor csak menekülni akartam, hogy ugye csak vizet adjak és max a 3 főétkezés után egy kis édességet. Én meg csak néztem, hogy annyit nem is tudnék beletömni ha akarnék se. AMúgy nem olyan csúnyák a fogai, ezt már a második fogorvos is megállapította. Természetesen nem lehet visszafordítani, de ajánlott egy új fogkrémet Tooth Mousse a neve azzal kell kenni heti 3szor este a kicsi fogát, remélem az segíteni fog, ma lesz az első:)
Én nem tudom hogy fogom leszoktatni, 17 hónapos a lányom éjjel max 2szer kel cicizni, de mikor jön egy foga, akkor semmi nem válik be csak a cici:)
Úgy gondolom, hogy valóban inkább genetika, és a fogzománca gyengébb, vagy erősebb lehet egy babának. Kisfiam 22 hónapos koráig szopott éjszaka is 1-2x, cicin aludt el mindkét alváskor, most 9 éves múlt, egy lyukas tejfoga van, nem is volt több neki.
A lányom kétéves múlt, még ő is szopik éjszaka többször is (tudom, most néhányan felszisszennek), és gyönyörű egészséges, tömör fogai vannak.
A férjemnek is és nekem is csak 1-2 tömött fogunk van. Gondolom ezt örökölték. Valamint sokat jelenthet, hogy a gyerekek tejfogai között van pár mm rés, így a fogközök nehezebben romlanak.
nem vagyok fogorvos...csak egy laikus, akinek kicsit jobb a biológiai tudása. Nos, az anyatejben kizárólag laktóz van, aminek a bontása a bélrendszerben kezdődik, a laktázenzim hatására. Nem hinném, hogy a szájban lévő baktériumok seperc alatt lebontanák, már ha találunk a szájban olyan bacit, ami laktózon él és fogromlást okoz. Szóval nekem ez elég hihetetlennek hangzik egy fogorvos szájából!
Egyébként itt egy cikk ami direkt a fenti problémával foglalkozik, a La Leche Ligától!!:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!