A babám kutácsánál hogyan távolítsam el a koszmót?
Figyelt kérdés
A fejecskéjének a nagy részéről már olajozással, majd tiszta kézzel nagyon óvatos kapargálással (máshogy nem ment, a babé-val sem, kefével sem) eltávolítottam, de a kutacsa elég nagy (2x1 cm), ott hogy csináljam???
Haja alig van még, csak egy pici szöszmösz :)
2009. dec. 20. 21:50
1/9 anonim válasza:
Ott ne vakargasd.
Bővebben olajozhatod, puhán, vattával törölgetve.
Ha makacs a koszmó, gyermekorvos ír fel patikai készítményt.
2/9 anonim válasza:
Nekünk csak babasamponnal jött le, hetek alatt. Olajozd be fél-1 órával fürdés előtt, tegyél rá kis sapit, hogy ne fázzom meg, majd samponnal + valami textilpelussal, fürdetőszivaccsal, puha baba körömkefével, gézzel körkörösen masszirozd le. Ne kapard, amúgy se szerintem, de a kutacsnál pláne. Ami lejön, lejön, a többi majd legközelebb, fokozatosan. Az eszköz sokat dob rajta, ha nem kézzel csinálod. Én végül egyébként vettem Beba nem koszmós hanem sima baba sampont, ami bár drága, de sokan ajánlották, és csak nem akart elmúlni a koszmó. De utána jobb lett, igy szerintem megéri valami nagyon kimélő samponba beruházni.
4/9 anonim válasza:
Én beolajoztam, és óvatosan, finoman levakargattam. Máshogy nem jött le. Nem lett semmi baja a babámnak.
5/9 anonim válasza:
Én bekentem jó alaposan olajjal fürdés előtt 1 órával és fürdés közben a fürdőkendővel óvatosan megdörzsöltem a fejecskéjén, ahol volt koszmó.
6/9 anonim válasza:
Ugyanez volt nálunk is, a kutacsánál nem mertem, és megkérdeztem a védőnőt, és azt mondta, hogy semmi baja nem lesz attól, ha olajozás után fésűvel levakargatjuk, annyira nem érzékeny, hogy valami bajt csináljunk ezzel. És igaza lett, lejött.
7/9 anonim válasza:
ja me egyik nap a Tv-ben hallottam, hogy olajozás után folpackot kell rátenni a fejre és arra a sapkát, és akkor még gyorsabban megpuhul
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket !!!!
2009. dec. 20. 22:45
9/9 anonim válasza:
Szia az én kislányomnak rengeteg haja van/volt, ezért csak akkor vettem észre a koszmót, mikor már nagyon vastag volt :(
Beolajoztam fürdés előtt 1,5 órával, aztán babafésűvel jól megfésülgettem, a homlokától indulva hátrafelé. Teljesen leszedte, még a kutacsánál is! 4,5 hónapos korában a kutacsánál kiújult, de csak ott. Szintén fésűs megoldással jött le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!