Ha lemérem a teli pelenkák súlyát, tudok belőle következtetni, hogy mennyit evett a kisfiam?
nem. a szervezet használ abból az ételből. nem jön ki MINDENami bement! a nagyobb része beépül, felhasználja a szervezet!
miből élne a test,ha minden csak átmenne rajta? semmi értelme nem lenne a táplálkozásnak! mérd meg evés előtt a gyereket magát és mérd meg evés után. így tudod követni mennyit evett egy alkalommal.
Nem, így semmiképp nem lehet ésszerű és igaz következtetést levonni.
Egy egyszerű példát mondok, amikor diétáztam sokat mértem a súlyom és ha többször egymás után ráálltam a mérlegre, akkor mindig ugyanazt az eredményt hozta, tehát pontos volt. Reggel éhgyomorra megmértem magam. Aztán ittam egy tejeskávét, 1,5 dl, mellé pár korty vizet. Viszont elmentem wc-re, pisi-kaki. Kíváncsiságból megmértem magam, és többet mutatott a mérleg, mint éhgyomorra, pedig elvileg 150-200 g ment be és sokkal több jött ki...
NE kérdezd, hogy lehet ez, de a test működése sokkal összetettebb, minthogy egy pisis pelenka súlyán mérhető legyen!!!!
Szóval ez egy az egyben hülyeség :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!