Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, tényleg olyan hatalma...

Anyukák, tényleg olyan hatalmas a 17 hónapos lányom? Kezdek aggódni.

Figyelt kérdés

Tegnap töltötte a lányom a 17 hónapot. Mostanában újra havonta kell járnunk a védőnőhöz, mert a súlyát ellenőrzik folyamatosan. Ma voltunk reggel és 17,6 kg és 90 cm magas. A védőnő azt mondja még a magasság hagyján, bár az is sok egy 17 hónapos kislánynak. Azt mondta a súlya viszont aggasztó. 1 éves koráig nem volt semmi gond egyébként, 3600 grammal és 53 cm-vel született, és 1 évesen 80 cm és 11,5 kg volt. A 15 hónapos mérésnél vették észre hogy rengeteget hízott, akkor 14,8 kg volt. Múlt hónapban 16 kg, és most megint egy hónap alatt hízott közel 2 kg-t. Jó azt én is látom hogy nagy baba, meg senki nem akarja elhinni hogy csak 17 hónapos. Jó étvágya van egyébként, nem válogatós, de nem tömöm egész nap, úgyhogy nem értem mitől hízik ennyire. Ma a gyerekorvost is meg kellett várnunk, aki azt mondta megvárjuk a másfél éves státuszvizsgálatot, és akkor elküldi a lányomat kivizsgálásra, mert szerinte a súlya nem normális. Sőt azt mondta a feje is nagy 55 cm a fejkörfogata. Szerinte egy 3-4 éves gyereknek van kb. ekkora feje. Az orvos szerinte ez a hirtelen hízás és növekedés jelenthet akár hormonális problémát is vagy utalhat akár cukorbetegségre is. Most nagyon elkeseredtem, és meg vagyok ijedve, hogy mi lehet a gond.

Szóval szerintetek is olyan nagy a lányom? 17,6 kg, 90 cm magas és 55 cm a fejkörfogata...

2014. ápr. 8. 10:10
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
40%
Szia! A fejkörfogat és a hirtelen hízás miatt mindenképp kell a vizsgálat, ha ezek nem lennének, igen, akkor is nagy baba, de van olyan is. Én lányom 3540-el született szintén 17 hónapos szintén 90cm 16kiló valamennyi. Fejkörfogatát nem igazán tudom, nem mértem, de nem tűnik nagynak. Most alszik, ha felkelt megmérem :)
2014. ápr. 8. 13:45
 22/23 anonim ***** válasza:
Előző vagyok sikerült megmérni alvás közben, 47cm. Akkor az tényleg sok. De nyugodj meg az orvos biztos többet tud mondani!
2014. ápr. 8. 13:48
 23/23 anonim ***** válasza:

Szerintem is nagyon nagy.

20 honapos kisfiam 87 cm, 11.7 kg, magas vekony baba,de meztelenul latszik hogy van pocija es husis combja,szoval nem torekeny :-) Feje neki sem tul kicsi, 49 cm,de az 55-ot el sem tudom kepzelni,biztos jol lett merve?

Jarjatok utana,remelem nincs hormonalis problema vagy cukorbetegseg,ahogy elottem mar irtak.

2014. ápr. 8. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!