Anyukák, tényleg olyan hatalmas a 17 hónapos lányom? Kezdek aggódni.
Tegnap töltötte a lányom a 17 hónapot. Mostanában újra havonta kell járnunk a védőnőhöz, mert a súlyát ellenőrzik folyamatosan. Ma voltunk reggel és 17,6 kg és 90 cm magas. A védőnő azt mondja még a magasság hagyján, bár az is sok egy 17 hónapos kislánynak. Azt mondta a súlya viszont aggasztó. 1 éves koráig nem volt semmi gond egyébként, 3600 grammal és 53 cm-vel született, és 1 évesen 80 cm és 11,5 kg volt. A 15 hónapos mérésnél vették észre hogy rengeteget hízott, akkor 14,8 kg volt. Múlt hónapban 16 kg, és most megint egy hónap alatt hízott közel 2 kg-t. Jó azt én is látom hogy nagy baba, meg senki nem akarja elhinni hogy csak 17 hónapos. Jó étvágya van egyébként, nem válogatós, de nem tömöm egész nap, úgyhogy nem értem mitől hízik ennyire. Ma a gyerekorvost is meg kellett várnunk, aki azt mondta megvárjuk a másfél éves státuszvizsgálatot, és akkor elküldi a lányomat kivizsgálásra, mert szerinte a súlya nem normális. Sőt azt mondta a feje is nagy 55 cm a fejkörfogata. Szerinte egy 3-4 éves gyereknek van kb. ekkora feje. Az orvos szerinte ez a hirtelen hízás és növekedés jelenthet akár hormonális problémát is vagy utalhat akár cukorbetegségre is. Most nagyon elkeseredtem, és meg vagyok ijedve, hogy mi lehet a gond.
Szóval szerintetek is olyan nagy a lányom? 17,6 kg, 90 cm magas és 55 cm a fejkörfogata...
Valami baj lehet sajnos. 55cm a feje?????? nekem 56, az 5 éves fiamé 52-53.
és 5 éves fiam 20kg a 117cm-hez.
sürgősen vidd el kivizsgálásra, endokrinológiára vagy nem tudom, hogy hova. csodálnám, ha a gyerekorvos nem küldte volna tovább, vérvételre, egyéb vizsgálatokra.
A 16 hónapos kisfiam 78cm és 10kg, feje 48,5cm.
Az én lányom is óriási, májusban lesz 3 éves 100 cm,és 20 kg.Fél évesen 10 kg volt.
Minél hamarabb vizsgáltasd ki,hogy megnyugodj,és ha baj van,lehessen kezelni.Egyébként viszont lehet,hogy csak sima genetika.
Igen tényleg nagy. A lányok kisebbek szoktak lenni a fiúknál.
Az én fiam bár magasabb úgy vettem észre, sőt mondják is, 2 hónap múlva 2 éves és még "csak" 13kg körüli és 87 cm.
A fejkörfogata most lemértem 51cm, bár alszik, így ügyeskednem kellett, de kiváncsi voltam. Szóval bizony tényleg nagyobb a lányod minden szempontból. Nem tudom mikre utalhat, de cukor lehet valóban. Nekem terhességi cukrom volt, így végig mondták,hogy nagyobb lesz a babám, végülis nem lett az, mert a tipikus babaméretekkel született, igaz a 38. héten.
Vizsgáltasd tényleg!!!! Lehet nem lesz óriási baja, sőt reméljük tényleg nem, de tényleg eltér a normálistól. De szerintem te is láthatod egy séta alkalmával, mikor találkoztok hasonló korú gyerekkel.
Miket adsz enni neki? Lehet ezen kéne változtatni, tudom nehéz, az én fiam most kezdett el válogatni....
Ha az én szintén nem kicsi lányomból kiindulok,a tied marha nagy.És a marha nagyot a súlyára értem...Gondolj bele azért a 12-17hó között 5kiló hízás rengeteg.Első 5hónapban a normális ez.
Én lányom 3400/56al született.1évesen volt 10,2 és 82.Most 18hós 11,6 és 88-90centi.
Lányom feje 12hósan 46 volt,most max ha 50.
Szóval jobb ha dokira bízod magatokat,mert gyanus a rengeteg hízás és a feje is.
Igen, nagy a kislányod!!
És amit mások is írtak, hogy még nem is feltétlen az a baj, hogy 17,6kg, hanem az, hogy 5hónap alatt 6kg-ot hízott és az utóbbi hónapban 2kg. Ez rengeteg.
1-5éves korig átlagosan 2,5kg-ot, 5év felett átlagosan 2kg-ot híznak évente a gyerekek- nekem ezt mondta a védőnőm.
Az én fejkörfogatom 56cm- ehhez képest egy 17hós gyereknek az 55cm igen sok.
Én is kivizsgáltatnám minél előbb a helyedben!!
A fejét vagy elírtad vagy nem, de akkor aggasztó nagyon.
az 5 éveseknek is max 52 körül van.
megírod , hogy mi lett a vizsgálatok eredménye? nem halogatnám a helyedben.
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat! Párommal beszélgettünk, és úgy döntöttünk hogy holnap beszélünk a gyerekorvossal, hogy mihamarabb küldje el a kislányunkat kivizsgálásra. Mindenképp megírom mi lett az eredmény!
Utolsó! Nem írtam el a fejkörfogatot, 55 cm-t mért reggel a védőnő, most lemértem itthon, valóban 54-55 cm a fejkörfogata.
megírod, hogy mit mond a dokitok?
kíváncsiságból a mellkörfogatát megmérnéd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!