Mikor segíthetek a babának a felülésben?
Babám 4 napja lett három hónapos.Egész álló nap csak azzal van elfoglalva, hogy felüljön.Ez még most túl korai, nem?
Nem győzöm igazgatni.Nagyon erőszakos.Megfogja a ruháját, vagy amit ér, és húzza fel magát ahogy csak tudja.
Mikor lehet neki megfogni a kezét és egy picit felültetni, majd visszaengedni?
Az én fiam is ezt csinálja. Már könyökkel megtámasztja magát és úgy próbálkozik, a feje szinte a hasát éri...
Szerintem ha segítesz is neki, az csak azért lesz "jó", mert eléri amit akar és élvezni fogja, hogy más szemszögből látja a világot. De a felülést ezzel nem segíted neki, mert kétlem, hogy így fog majd magától felülni.
Én szoktam neki annyit segíteni, hogy megfogom a kezecskéit, de nem húzom - hagyom h. magát húzza fel. Ezt egyébként neurológus doktornő nekünk elő is írta, hogy napi 3-4szer, 5-6 ilyen felhúzást csináljak vele. Ez szerintem nektek sem árt. Csak ne hagyd hogy a súlya a gerincét terhelje. Azaz, ha ülésbe húztad v. húzta magát, azonnal vedd fel v. fektesd vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!