Szerintetek ez már a dackorszak? Ti hogyan kezelitek a hisztit?
Kisfiam 13,5 hónapos. Ha nem kap meg valamit vagy nem engedek meg valamit, akkor lilára ordítja a fejét, közben toporzékol, és szabályosan a földhöz veri magát és krokodilkönnyeket hullat... Ez már a dackorszak? Nem korai még?
Én ilyenkor elterelem a figyelmét, elviszem máshova vagy adok valamit a kezébe. Amit előtte nem engedtem azt továbbra se engedem meg. Ez jó módszer?
Van valakinek tuti tippje a hisztire?
Köszi a válaszokat! Igen sejtettem hogy ez már a hisztikorszak lesz, de bíztam benne, hogy hátha mégse... :-)
Azért ez nem könnyű meló anyukák. Először a hasfájás. Ahogy az elmúlik, rögtön utána fogzás, majd ha ez még nem lenne elég, ebbe szépen belecsatlakozik a dackorszak.. :-)
nem baj, nem lehet rá haragudni :-) imádom :-) Tudom hogy furcsa neki, hogy most hirtelen egy csomó mindent nem szabad mikor eddig anya mindent megengedett, most meg hirtelen nem játszat azzal a szép fényes késsel, hogy az előző válaszolót idézzem. Nem tudja mit kezdjen a dühével, hogy nyugtassa meg magát. Én szoktam neki mondogatni, mikor én is "mérges" vagyok, mert pont 100-adszor dobta ki az etetőszékből a poharát vagy valamit , hogy lássa, hogy ez természetes dolog, anya is mérges, mégse veri magát a földhöz.... (bár azért néha jólesne megmondom őszintén... :-D)
A tapasztalatom a következő: a kisfiam, amikor ennyi idősen hisztizni kezdett, annak mindig valami oka volt. Éhes volt, fáradt volt, szomjas volt, stb. Egyszer azon verte a földhöz magát és ordított mint aki beszorult, hogy nem tudja használni a 2!! kerekű rollert, ekkor 1,5 éves volt. Ha segítettem az volt a baj, ha nem segítettem akkor meg az. :) Aztán evett és ivott és minden szép lett. :) Már a roller sem volt annyira izgi.
Most 3,5 éves a kisfiam és kb 1 éve tart nálunk az igazi dackorszak. Ez már sokkal nehezebben kezelhető, nem elég enni, inni, vagy aludni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!