Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan, aki olyan nehéznek...

Van olyan, aki olyan nehéznek érzi/érezte a csecsemőkort, hogy kifejezetten emiatt - és nem a gyerekvárás nehézségei, szülés, dackorszak, anyagiak, saját kora - miatt nem vállal több gyereket?

Figyelt kérdés

Mi volt a leginkább kiváltó oka?

Éjszakázás, nagyon sok kötöttség, sírás, tehetetlenségük a mozgás terén stb.?

2013. okt. 26. 16:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Nos nekem az első 3 hónap nehéz volt a depresszió miatt nagyon de nagyon nehéz volt,teljesen padlón voltam,de utána kb 1,5 éves koráig nagyon jól elvoltam,aztán kezdődött a dackorszak ami nem volt könnyű,nem volt sok türelmem sem,most 2,5 éves most kezd el könnyebb lenni,kevesebb a hiszti,de ezek ellenére nagyon szeretnék még 1-2 tesót.
2013. okt. 26. 20:09
 2/6 anonim ***** válasza:
Ahogy leírtad. Imádom a fiamat, az első 3 hónapot fogalmam sincs, hogyan éltem túl, depresszió, a férjemmel megromlott a kapcsolatunk, nem tudtam a megváltozott helyzetet feldolgozni, nem erre számítottam. Korábban egyáltalán nem volt semmilyen kapcsolatom babákkal és egyszerűen tehetetlennek és alkalmatlannak éreztem magam: tehetetlennek a sírások miatt, alkalmatlannak, hogy szívesebben mentem volna dolgozni vissza. Aztán könnyebb lett. A bezártság, a sok egyedüllét, teljesen padlóra tett, mindent megcsináltam, mert ez a dolgom, minden szeretetet igyekeztem megadni, de nagyon nehéz volt. Talán rendeződik a férjemmel a kapcsolatunk. De ennek még 1x sem a fiamat sem őt nem tenném ki. Lehet, hogy már lazábban venném a dolgokat, nem lenne sok minden ismeretlen, de nem kockáztatok.
2013. okt. 26. 21:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: ez az egyetlen ok. Anyagilag simán megtehetnénk, 16 hónapos a fiam, anyukám is jövő októberben nyugdíjba megy, talán így nem lennék totál egyedül, pedig a férjem szeretne tesót. Felelősségteljes, vezető pozícióban van, alig van otthon, nem sok mindenben számíthatok rá és csak magamnak nem szülök.
2013. okt. 26. 21:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Igaz, nekünk már kettő van, de jórészt a csecsemőkor miatt nem szeretnénk még egy jó darabig többet, pedig eredetileg 3-4 gyereket terveztünk. A másodiknál már főleg nehezen viseltem az éjszakázást, a kötöttséget. Már ő is 1,5 éves, végre nem szopizik, önállóbb egy kicsit, többé-kevésbé alszik éjszaka, és egyetlen porcikám sem kívánja újra kezdeni.

Bár a lehetőséget nem zárjuk ki, lehet, hogy 4-5 év múlva már halványodni fognak az emlékek, és akkor vállalunk még babát, szerencsére fiatalok vagyunk még, ráérünk.

2013. okt. 26. 22:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Én sem számítottam arra, hogy ennyire nehezen fogom viselni a bezártságot, az éjszakázást, a szabadság elvesztését, lényegében nem voltam felkészülve arra, hogy 180 fokos fordulatot vesz az életem... Most másfél éves a fiam, kb. most kezdem magam jobban érezni. Rettentő nehéz volt az első 1 év! Még egyszer azt nem csinálnám végig!
2013. okt. 26. 22:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Párommal megromlott a kapcsolatom, távolabb dolgozik, van, hogy 1héten csak 1-2napot van itthon, de akkor is képes kimenni a haverjaival. Egyedül vagyok, van nap amikor még zuhanyozni sem tudok. Az én fejemen van a gyerek, a lakás, a kutya...és semmi segítségem nincs, mert párom szülei nem adják fel a kényelmüket és nem segítenek, inkább otthon neteznek.

Párom akar még gyereket, de én nem. Ezt a helyzetet is alig bírom...félek, hogy akkor mind2 gyerek megsínylené, mert egy idegroncs lennék.

Nem így képzeltem el az életemet, hanem egy meseszép baba-gyerekkort álmodtam meg a kishercegnőmnek, és nemtudom neki ezt megadni, mert sok a stressz. :(

2013. okt. 27. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!