Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van ezen az oldalon ilyen anyuka?

Van ezen az oldalon ilyen anyuka?

Figyelt kérdés

....akinek a babája nagyon rossz alvó volt,de egyik napról a másikra átaludta az éjszakát!

Ha van ilyen milyen korban történt a változás?

Kisfiam 10 hónapos,és még soha nem aludta át az éjszakát!Most már ott tartunk,hogy mellettem alszik,de így is felébred 5-6 alkalommal,és csak úgy alszik vissza,hogy -vagy megyek egy kört vele a szobában,vagy iszik,és cici!

a hagyom a gyereket sírni módszert,nem akarom bevetni!

2009. dec. 19. 07:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Két fiam van. Csak a másodiknál jöttem rá, hogy nem jó ágybavenni a gyereket, mert ettől a kapcsolat megy tönkre a férjemmel. Majdnem el is váltunk miatta. A gyereket éjjel nagyon csendben kell megnyugtatni, a saját helyén. Semmiképpen ne legyen szórakoztató az éjszakai felkelés.

Megnyugtató, biztonságos, de legyen nagyon unalmas. Ez fáradtsággal jár, mert éjjel aludni szeretnél te is. Rövid távon egyszerűbb magad mellé venni. Hosszú távon minden családtag érdekében mégis jobb, ha mellette maradsz, amíg elalszik a saját helyén. Meglepő lehet, amit most írok, azért ne vesd el a gondolatot elsőre. Gondold át előbb. Sokszor van az, hogy erre az együttlétre nem a babának, hanem a szülőnek van szüksége. Nem élte meg a szimbiózist a saját anyukájával, ezt a gyerekkel pótolja. Nem kívánja a szexet a férjével, és ezért alszik a gyerek a hitvesi ágyban. Vagy nem jó a prioritás a családban. Családterápián tanultam, hogy a gyerek akkor fejlődik jól, ha érzi a szülők között a biztos kapcsolatot. Tehát tedd a férjedet az első helyre. Ne a gyerek legyen a kisisten. Akkor fog jól működni a családod. Én például észre sem vettem, hogy hanyagolom a férjemet, és a gyerek lett az első. A gyereknek is az a jó, ha látja a szülők biztos, elköteleződött kapcsolatát.

A gyerek mindig tükör. A kicsi gyerek az anya lelkiállapotát tükrözi. Lehet, hogy nem az éjjeli alváson kell változtatni, hanem mondjuk egy biztos támaszra van neked szükséged. Egy kiadós, érzelemfeltáró beszélgetés a férjeddel nagyon hasznos lehet.

2009. dec. 19. 08:02
 2/2 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben voltam mint te.Nálunk akkor változott a helyzet amikor elhagytuk a cicit.Addig is sztem próbáld meg az ágyában visszaaltatni,akkor is ha sír egy kicsit.Maradj ott vele és simogasd,majd egy pár nap múlva már csak beszélj hozzá.Ezzel nem csak magadnak teszel jót,hanem neki is mert így ő sem piheni ki magát rendesen és ezáltal nyűgösebb lehet egész nap.
2009. dec. 19. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!