Azok az anyukák, akik a játszótéren/boltban/bevásárlóközpontban mást sem csinálnak, csak ordibálnak a gyerekükkel, ráncigálják őket, azok minek vállaltak gyereket?
Nem tudom, nekem fura ez. Én 3 gyereket neveltem fel. Soha sem fordult elő ilyesmi. Szépen megmagyaráztam nekik az ő szintjükön, hogy ezt meg azt nem szabad csinálni mert ha kifut az országútra, elüti az autó, meghalhat. Vagy ne zajongjon, mert másokat zavar.
Egyetlen egyszer kezdett el az egyik gyerek hisztizni a bolt közepén, mert nem kapott meg valamit. Átléptem rajta, és mentem tovább, hazafelé. Soha többet nem csinált ilyesmit. Édesanyám 4 gyereket nevelt fel, velünk sem volt soha gond.
Nem akarom magam valami mintaanyának beállítani, egyszerűen csak furcsa, hogy ennyi a hisztis, rossz gyerek mostanság. Ami a szülők felelőssége, ők rontják el.
6. válaszoló vagyok. Mi is 4-en vagyunk tesók, de 3-an nöttünk fel 11 éves koromig együtt, aztán született a 4. tesónk. Mi se hisztiztünk a boltban, mert anyámnak volt egy taktikája. Ahogy beléptünk a boltba, kezünkbe nyomott egy kisdobozos mogyoróvaj krémet. És amúgy se voltam hisztis, mert egyrészt 3-an voltunk 2-2-2 év különbséggel, így hamar megtanultuk, hogy nem vagyunk egyedül, alkalmazkodnunk kell, meg kell osztoznunk mindenen és nem mi vagyunk az elsők, hanem lehet, hogy a másikunk, másrészt meg egyszer-kétszer hisztiztem, apám belerakott a kádba úgy ruhástól és letusolt...na többet nem jutott eszembe hisztizni...ezt apu mesélte. És azt mondom jóltette:D Az én lányom még egyke, de már dolgozunk a kistesón.
Én nem szoktam általában elhinni azokat a sztorikat, hogy az ő gyereke soha nem hisztizett...az évek múlásával kopnak az emlékek, megszépül minden. Anyósom is állítja, hogy párom soha nem hisztizett, aztán mikor hébe-hóba feljön egy-egy eset a lányommal, kiderül, hogy a párom is csinált olyat.. apukám meg 1.5 évesen egyszer, mikor a lányomra vigyázott, azt mondta, mi hárman nem voltunk ilyen rosszak:D Hogy mi nem csináltunk semmit. Aztán visszakérdeztem, hogy kifirkálta össze filctollal a linóleumot és kipingálta össze anyu rúzsával az öcsit:D Csinált mindenki "rosszaságot" és mindenki volt hisztis is. Ha valóban nem volt ilyen, ott azzal a gyerekkel valami nem stimmel. A gyerekek próbálgatják a határaikat állandóan. Lehet, hogy valakinek nem hisztizik soha a boltban a gyereke, annak otthon hisztizik, ne mondja nekem senki, hogy egyszer se hisztizett a gyereke, mert nem hiszem el.
Egyébként meg változnak az idők. Nézd meg a tiniket. Egyre kevesebb a "normális" Máshogy neveltek régen, máshogy nevelnek most. Ez nem azt jelenti, hogy régebben, vagy most rosszabbul csinálnák a szülők, egyszerűen változnak a körülmények, ahhoz kell igazodniuk.
Én is csak azt hangsúlyoznám, hogy nem minden gyerek egyforma. Különböző a vérmérsékletük, de egy olyan anyuka, akinek van 3 nyugodt gyereke, a jelek szerint meg sem tudja érteni, milyen szerencsés, és nem mindenkinek jut ugyanez.
Az én kisfiam (4 éves) egy öntörvényű, makacs és hisztis kisgyerek. A hiszti szerencsére már kezd leépülni, de néha nagyon nehéz vele. Sokat gondolkodtam, hogy vajon hol rontottam el, de oda jutottam, hogy már egészen pici baba kora óta ilyen a természete. Kisbabaként sem ült meg nyugodtan az ölemben, egyfolytában feszítette magát, mert meg akart nézni valamit, menni akart, nagyon akaratos volt.
Nem csodálkozom, én ugyanilyen gyerek voltam, utólag csodálom is a mamám türelmét, aki sokat foglalkozott velem. Az apja sem kevésbé izgága természet, tehát nálunk az lenne a csoda, ha egy sarokban ülő, magától eljátszó, szófogadó gyerekünk lenne.
Nekünk ez jutott. Egyébként imádjuk, egy gyönyörű, okos, értelmes kisfiú (aki mindenkinek dirigálni akar). Egyszer olvastam valahol, hogy minden kisgyerek azért születik, hogy tanítson valamit a szüleinek.
Hát nekünk a türelmet és a higgadtságot kell tanulnunk, és tanít is elég rendesen. Nem mindig sikerül. Én is úgy kezdem, hogy elmondom szépen, egyszer, kétszer, háromszor. Elszámolok háromig...stb, de ha ő csak hisztizik, ütöget, harapdál, akkor sajnos el szokott szakadni a cérna. Kövezzen meg, akinél nem.
Szerintem örülj neki, hogy ilyen nyugodt természetűek a gyerekeid, valószínűleg sosem tudod meg milyen is egy hisztis, pörgős, akaratos gyerek.
Nekem egy egy éves lányom van, aki igen akaratos, gyorsan behisztizi magát, ha valamit nem engedek neki, mindig foglalkozom vele, énekelek, mondókázok, játszom vele, szépen beszélek vele, mégis akaratoskodik néha.
Na mármost egy egy évesnek szépen hogy magyaráznád el, hogy ezt nem szabad, kb. 100-szor kell, hogy majd idővel megértse. Igaz én még nagyon-nagyon előtte állok a dackorszaknak, de úgy gondolom, hogy nem kellene ezeket az anyákat bírálni, mert nem tudod, hogy kb. hányszor magyarázta el a gyerekének hogy mit szabad, s mit nem.
Úgy gondolom ezt a kérdést nem kellett volna kiírni mert így mások ellenszenvét váltod ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!