Megteheti az orvos hogy nem ad beutalót?
Orvosváltás.
Magánrendelés?
Dévény gyógytornász?
Amúgy mi a probléma, amit ő nem vett észre?
Az én férjem neurológus, és éppen a napokban mondta, hogy igen, megtagadhatja a beutalót a háziorvos, mert elvileg valamilyen büntetést szab ki rájuk az OEP az indokolatlan beutalgatásért, és amennyiben az adott ellátóintézményben mondjuk feleslegesnek ítélik azt, hogy odamentél a gyerekkel, akkor akár jelenthetik is a háziorvost.
Bocsánat, hogy ilyen kuszán adtam vissza a sztorit, de nem nagyon értek ehhez, kb. ez volt a lényeg. :)
Náluk ez olyan formában jelentkezett, hogy egy házidoki ezer meg ezer makkegészséges kicsit utalt be, akik nem forogtak 5 hónaposan, anyuka meg aggódott, mert a szomszédé már igen. A férjeméknél pedig a csilláron is emberek lógnak az ambulancián, és a felesleges betegek miatt volt, hogy akinek igazán kellett volna, később kapott időpontot. Tehát elviekben megtagadhatja, de ha konzultáltatok gyerekneurológussal, akkor említsétek ezt neki, ha nem akarja, akkor vidd magánrendelésre, ne hagyd annyiban.
Nos, hazaértünk és bizony megtette. Nem adott beutalót ismét. A probléma az, hogy a kisfiam napjában többször rángatózik. Van hogy csak megfeszül az egész nyaka, de volt hogy fél percig rángatja a vállát. Ezeket leírtam egy neorológusnak és ő mondta hogy sűrgőssen keressek egy szakorvost.
Köszönöm a válaszokat.
Budapesten lakunk, SZTK, itt is van egy tucat háziorvos, de nem hiszem hogy könnyű lenne lecserélni mert ő tartozik hozzánk, pedig sokszor gondolkodtam hogy átmennénk más orvoshoz...
Holnap beszélek egy kedves barátom anyukájával, egészségügyben dolgozik egy gyermekklinikán, ő fog valószínűleg segíteni nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!