Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejfehérje allergiának mik a...

Tejfehérje allergiának mik a tünetei?

Figyelt kérdés

Lehet az, hogy nyűgös egész nap, mintha fájna neki valamije (valószínű a hasa), éjszaka nem alszik rendesen, sokat sír, arcán piros foltok, pöttyök jelennek meg, ill. a fenekén is?

Ha-s tápszerről simára váltottunk és kb. 2-4 hétre rá alakultak ki ezek a tünetek.

Ja, és még egy tünet: egyre kevesebbet akar enni.

Milyen speciális tápszert adnak ilyenkor?

2009. dec. 18. 12:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha piros foltos, akkor az lehet allergia.Nem mutattad az orvosnak?

Mi a tejallergiára a Milupa Pregomint kaptuk.3 dobozzal szoktam kiváltani egyszerre (450gr/doboz ), és kb 1100 Ft összesen.

2009. dec. 18. 13:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia.Milyen idős a babád?4hóstól használható a sinlac.HA.
2009. dec. 18. 14:11
 3/4 A kérdező kommentje:
6 hónapos. Hallottam már róla, és az kifejezetten erre való?
2009. dec. 18. 14:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha gyanús az allergia vidd el gastroenterológushoz.

Nekem a nagyobbik fiam volt tejallergiás, pedig 16 hónapos koráig szopott. Szerintem a leírt tünetek simán lehetnek allergia tünetei. Ezek mellett a súlygyarapodás, amire oda kell figyelni. Nekem 5 hónaposan 9,5 kg volt, és 13 hónaposan 9,55 kg. Vagyis 7 hónap alatt 5g-ot hízott csak.

Ha allergiás nem biztos, hogy elég a hipoallergén tápszer.

Azt inkább allergiára veszélyeztetett babáknak adják, de ha bebizonyosodik az allergia, akkor az orvos valószínűleg a Pregomint fogja felírni, mert abban elemeire van bontva a fehérje.

7 évvel ezelőtt mi is azt kaptuk, csak receptre lehet kapni.

Szerintem mindenképpen vidd el gastroenterológushoz (beutaló és időpont).

Addig is kérjél hipoallergén tápszert, átmenetileg az is jó.

2009. dec. 18. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!