Tejfehérje allergiának mik a tünetei?
Lehet az, hogy nyűgös egész nap, mintha fájna neki valamije (valószínű a hasa), éjszaka nem alszik rendesen, sokat sír, arcán piros foltok, pöttyök jelennek meg, ill. a fenekén is?
Ha-s tápszerről simára váltottunk és kb. 2-4 hétre rá alakultak ki ezek a tünetek.
Ja, és még egy tünet: egyre kevesebbet akar enni.
Milyen speciális tápszert adnak ilyenkor?
Ha piros foltos, akkor az lehet allergia.Nem mutattad az orvosnak?
Mi a tejallergiára a Milupa Pregomint kaptuk.3 dobozzal szoktam kiváltani egyszerre (450gr/doboz ), és kb 1100 Ft összesen.
Szerintem, ha gyanús az allergia vidd el gastroenterológushoz.
Nekem a nagyobbik fiam volt tejallergiás, pedig 16 hónapos koráig szopott. Szerintem a leírt tünetek simán lehetnek allergia tünetei. Ezek mellett a súlygyarapodás, amire oda kell figyelni. Nekem 5 hónaposan 9,5 kg volt, és 13 hónaposan 9,55 kg. Vagyis 7 hónap alatt 5g-ot hízott csak.
Ha allergiás nem biztos, hogy elég a hipoallergén tápszer.
Azt inkább allergiára veszélyeztetett babáknak adják, de ha bebizonyosodik az allergia, akkor az orvos valószínűleg a Pregomint fogja felírni, mert abban elemeire van bontva a fehérje.
7 évvel ezelőtt mi is azt kaptuk, csak receptre lehet kapni.
Szerintem mindenképpen vidd el gastroenterológushoz (beutaló és időpont).
Addig is kérjél hipoallergén tápszert, átmenetileg az is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!