Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik voltak a tünetei a tejfehé...

Mik voltak a tünetei a tejfehérje allergiának? Vérvételből igazolva lett?

Figyelt kérdés
2010. jan. 18. 21:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Tej, túró fogyaszás után hasmenés, kiütések, hányás.

A vizsgálaton nekem megkellet innom valami lögyöt és uténa félóránként egy ballon szerű dologba kellet belefújni.

2010. jan. 20. 19:55
 2/8 anonim ***** válasza:
Vérrel pöttyözött nyálkás-habos hasmenés. Hét hetes volt a babám. A vérvételből a tejfehérje-allergiás valami negatív lett, csak az a dolog lett pozitív, ami az allergiára való hajlamosságot mutatja.
2010. jan. 20. 21:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Kiütések az arcán, karjain és itt-ott a lábain. Enyhe hasmenés. Vérvétel semmit nem igazolt. 2 hónapja szigorú tejmentes étrend, hasmenés elmúlt, bőre sokkal szebb. Még 4 hónapig. Hideg hatására pöttyök arcon előjönnek. 14 hónapos.
2010. jan. 20. 21:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Férjem első házasságából született fiánál kiütések, nem fejlődött, nem hizott. Neki vérvételből igazolva lett, nem nőtte ki.

A lányunkkal most megyünk, mert néha megy a hasa tej ivás után.

2010. jan. 21. 10:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Kislányomnak 6 hetesen volt 3 napig hasmenése, amiben volt egy kis vér is. Tejfehérje allergiára gyanakodtak és kapott speciális tápszert (Neocate). Azóta ezt kapja (5 hónapos), de nagyon utálja, minden etetés szenvedés neki is és nekünk is. Próbáltunk más tápszert is, de azokat még ennyire sem ette. Visszamentünk a gasztrós dokihoz, hogy valahogy igazolja az allergiát, de nem hajlandó vért venni, mert szerinte kicsi még. Viszont mikor hasmenése volt a székletét sem vizsgálták. Semmi egyéb baja nem volt (kiütés, hányás). Mi a véleményetek, keressek másik orvost?
2010. jan. 21. 11:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia pont most volt itt a gyerekorvos, és beszéltünk a lányom allergiájáról is (másoik vagyok).

Azt mondta, hogy két év alatt nem fognak nekünk se tesztet csinálni, mert felesleges. Addig csak betartjuk a tejmentes étrendet, ill. egy éves kora felett próbálkozhatunk kicsit a saját szakállunkra, de csak óvatosan. Milupa Pepti 1et és Pepti Plus 2-t eszik, ez hidrolizált tejfehérjét tartalmaz. Ezt próbáltátok? Ill. a tápszert ízesíteni picit gyümölcslével. Szerintem a hozzátáplálást is elkezdheted lassan, és akkor legalább 1-2 étkezés nem lesz kínszenvedés.

2010. jan. 21. 11:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Nálunk 5 hetesen kezdődött véres nyálkás széklet. a székletből csináltak baktérium és vírus tenyésztést és semmi bajt nem mutatott. eközben felírtak tejmentes tápszert (Pregomin, a kisfiam imádja) és minden tünete elmúlt. szóval konkrétan nem bizonyították az allergiát, de ezek a jelek arra utalnak h az van neki. és azt mondták, h pár hónap múlva lassan próbálgathatok neki adni tejes kaját, persze csak picit és meglátjuk mi lesz. allergia tesztre minimum 1 évesnek kell lennie. A kisfiam 6 hós.

De hamarabb is van vmi teszt, ez csak egy vérvétel. Food Detective ételintolerancia-tesztkészlet. Keress rá a neten. ezt már 1 éves kor előtt is lehet.

2010. jan. 21. 14:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekünk a tünetek csak az arcon jelentkeztek meg a kézfejen, de az arcon durván piros pettyes foltos. Való igaz a hideg hatására kijön. Én a háziorvostól kértem vérvételre beutalót. Spec vérvétel. Most csinálták17 hónaposan. V 18.. :) a lényeg, hogy volt egy érték ami a határérték felett volt 20al. De külön egyik ételre sem jött ki. Én megfigyeltem nálunk a csoki, tejföl túró joghurt, ezekre mindre kijön... Szóval kerülni kell, de sjana nem tartjuk be 100%osan... de sokszor még 50%osan sem. De mostantól muszáj lesz mert az arcával játszunk. Csak nagyon nehéz mert szereti a sajtot és a túrót is... :( mi is a milupát kaptuk a Pepti plust.. Nem szerettte, majd kakaót raktam bele neki de így is csak 30 gr-al kezdtünk, időnként megiszik 90 120grammot is.. de most újra nem iszza 2 hete.. egyszerüen nem kéri.. Nem erőltetem..

A háziorvos azt mondta végül a leletre, hogy a negatív teszt nem zárja ki az allergiát, a pozitív meg csak 100% bizonyosságot ad.

2010. jan. 21. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!