A baba mennyi idős koráig érdemes kengurut használni (venni)?
5 hónapos 8,5 kg-os a babám.
Érdemes kengurut vennem?
Most nagyon-nagyon le leszek pontozva, mert én használtam a kengurut egy pár alkalommal, mivel a lányom négy álló hónapon át minden egyes alkalommal, ha csak beletettem a kocsiba azonnal rázendített és nem hagyta abba csak ha kivettem.
Nem sokszor, de használtam amikor már ráunta arra, hogy sehová nem lehet menni, az állandó ordítás miatt.
Azt hiszem kb. 9 kilóig használható.
Persze a hordozó kendő sokkal jobb, talán ha a tárcád engedi inkább azt vegyél.
Attól függ.
Én nem a kengurut ellenzem, hanem a nem megfelelően kialakított fenék részt a hordozón.
Ilyet ne vegyél:
Lóg a baba lába, csípő ficama is lehet.
A legrosszabb:
Ugyanez a lógós láb, de a gyerek kifelé néz. Nem tud elbújni a sok ingertől, ha már nem bírja a kis szervezete.
Amilyet használj nyugodt szívvel:
Az ilyenben nem lóg a lába, biztosítva van a terpesz, ami egészséges neki.
A Mei tai is hasonló, csak nem csatos, hanem megkötős. 3 hónapos kortól ajánlják, ameddig tudod hordozni.
Nekem a Gremese a szimpatikus.
Nem jó, ebben lógna a lába.
Ez a csípőficam. Láthatod, hogy nem jó helyen van a combcsont töve, ahol a vápa van, ott kell lennie a tőnek.
Ha lóg a baba lába, akkor kimozdul erről a helyről, és úgy is marad. Az a helyes, ahol széles a fenékrész, és terpeszben ül a baba, és akkor a combfej a helyén marad.
Nem tudnád már kihasználni a kengurut, és a babának sem jó, az a lényeg, hogy a lábacskái és a popója egy W-t formázzanak (térd-popsi-térd) :)
Vegyél SSC-t vagy meitait, nekem Ergo baby SSC-m (=csatos hordozó) van és nagyon szeretem! Vaterán, apródon találsz használtakat jó áron!
Itt is látszik a helyes, meg a helytelen tartása a lábnak.
Amúgy nem csak úgy mondom a vakvilágba ezeket, édesanyám gyógytornász (a jobbik fajtából). Konferenciát tart, gyakorlaton is vannak nála tanulók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!