Mit jelent, hogy a baba kötődik? Miben más a kötődő nevelésben részesülő babák viszony a szüleihez? Nem ugyanez mint a szeretet?
Figyelt kérdés
2014. márc. 30. 18:33
1/6 anonim válasza:
Szerintem ha egy babát szeretnek az kötődik is.
2/6 anonim válasza:
Szerintem ez csak egy maszlag,szerintem minden gyerek kötődik a szüleihez,ha szeretetben nevelik,odafigyelnek rá,szeretik,gondoskodnak róla,foglalkoznak vele stb.Nem kell hozzá semmi hókuszpókusz,mint pl hordozókendő,együtt alvás,2-3 éves korig szoptatás,vagy 3-5 éves korig otthon tartás.
3/6 anonim válasza:
A 2. válaszoló tökéletesen megfogalmazta.
4/6 anonim válasza:
Az elhanyagolt gyerek is kötődik, csak nem a megfelelő válaszreakciókat kapja.
Kicsit sarkos példával élve, a rendszeresen bántalmazott kutyák is kötődnek a gazdájukhoz - csak rossz alapokra helyeződik a kötődés értelmezése.
Ezért a bántalmazó családban felnövő gyerekek továbbvihetik a téves mintát (a szeretetet fizikai erőszakkal fejezzük ki).
Ilyen értelemben nonszensz a kötődő nevelés, a kötődés minden újszülöttben kódolva van.
5/6 anonim válasza:
Helyesen: kotodest segito! Neveles. Mar masik kerdeshez is irtam szerintem az en esetem a legjobb pelda: a szulest kovetoen beleestem egy mely depresszio es (sok egyeb apro dolgok mellett termeszetesen) a szoptatas es hordozas segitett kilabalni belole. De ez termeszetesen nem jelenti azt hogy a tapszeres vagy babakocsis gyermekek nem kotodnenek. Ez ugyanolyan felreertes mint az igeny szerinti szoptatas=minden nyikkanasra mellre teszem butasag.
6/6 anonim válasza:
2-ik és 4-ik: le a kalappal!
Nincs is nagyon mit hozzáfűzni.
Nem kell mindent túlgondolkodni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!