A mutogatás háttérbe szorítja a beszéd fejlődését?
Figyelt kérdés
Kisfiam 13 hónapos.Általában (úgy tudom)egy évesen a babák nagy többsége egy-egy szót már mond, és beszédevel próbálja kifejezni akaratát.A kifejezés nálunk is megjelent, de mutogatás formájában, ez idáig egyetlen érthető szó sem hagyta el a száját, de halandzsázni se nagyon szokott.Rá mutat azokra a dolgokra amikre kíváncsi,vagy a kezébe szeretné kaparintani.Így kéri az ételt,italt, így mutat arra a játékra is amivel foglalkozna.Ha a malackás verset akarja hallani, kilapozza a könyvből a malacka rajzát és szalad hozzám mutogatva a kis disznót. ha zenére vágyik a rádióra mutogat, ha szomjas mutatja a poharat... Ez lehet annak a jele hogy később kezd majd beszélni?Csináljak úgy mint aki nem érti mit szeretne, és így kényszerítsem beszédre?2009. dec. 18. 09:29
11/11 anonim válasza:
Az én kisfiam áprilisban lesz majd 2 éves, ugyanígy mutogat mindenre. Beszélni szinte semmit nem beszél, max. 1-2 szót mond néha néha. Viszont - nem azért, mert az én fiam :-))) - rettenetesen okos, gyors felfogású kissrác! Mindent megért, szó szerint. Magától csinál egy sor olyan dolgot, amit sok felnőtt sem. Például magától, felhívás nélkül megteríti az asztalt evés előtt, mindenkinek tesz tányért, kanalat, és jó helyre teszi mindenkinek a saját tányérját! Ha valami leesik, magától hozza a partvist lapátot, feltörlőrongyot és szép precízen feltakarítja. Mindennek tudja a helyét a lakásban, akármiről legyen szó. Tehát a szókincse a kávékrémportól a cipőpuculó rongyig, a habverőtől az fültisztító pálcikáig terjedően hatalmas. De beszélni - a néha kimondott pár alapszón (nem, anya, cici) kívül - egy kukkot sem akar még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!