1 évesem korán reggelizik, és túl későn ebédel. Mi a véleményetek?
Nem baj ha 4x eszik,ez most nálunk is így van,csak mi fél9kor reggelizünk, ebéd délben, uzsi 4 körül,aztán vacsi.
Mikor nagyobb fiam 1 éves volt én sem tudtam neki délben ebédet adni,egyszerűen bealudt és ez eltartott elég sokáig...
Annyit tehetsz esetleg,hogy mikor leértek a játszóra adsz neki egy banánt, 1-2 kekszet,almát, így van egy pici tízórai is.Én szoktam gyerekeimnek levinni gyümit.
De nem kötelező persze:)
1 évesen nem 5x kéne ennie hanem 6x vagy 7x. 5 szilárd+ 2-3 tejes étkezés (tehát szopi)
elméletileg ugye reggeli után kéne a 10órai, ami gyümölcs, ez gyorsan bomló, 1,5 óra alatt megemészti, így jöhet f12-kor az ebéd (bölcsiben így van, oviban már 2 órára a gyümölcsre ebédelnek, szóval délben).
3kor uzsonna, 7kor vacsora, majd lefekvéshez szopi.
nekem furcsa, hogy 6 órát húz ki szilárd kaja nélkül, nem csak az ebédet, hanem a 10órauit is hiányolom, hisz még a 6 évesek is így esznek, akkor csak szüksége lenne egy egy évesnek is.
de persze minden baba más, másik az igényeik.
szerintem ha mást nem, legalább a játszótérre menet és hazafele jövet adj neki pár szelet almát-banánt, hogy ne csak tejet kapjon "uzsonnáig"
Nekem az jutott az eszembe, hogy vajon a gyerek olvasta a szakkönyveket, hogy neki hogyan is lenne jó? :-)
Nézd: a gyerek jól fejlett, nem bőg hogy éhes, akkor mi a gond? Szerintem a legtöbb ember kiakadna ha ezentúl úgy kellene étkeznie mindenkinek ahogy a Nagy Könyvben meg van írva, egyformán ugyanakkora mennyiséget, pontosan ugyanakkor.
Nekem lassan két éves a lányom és pont ugyanez a napirendje!!! :)
Nagyon rpég óta és semmi baj, imádjuk így, ahogy van.
Ő is fádat olyankor és tápszert, agy tejitalt iszik alvás előtt, és 3 felé ebédel, majd 5 felé kis gyümi és fekvés előtt vacsi. :)
Minden oké, jó kis napirend. :)
Ó, nem baj, hogy csak 4x eszik, tökéletes a napirendje, ne aggódj! A kisfiam majdnem két éves, de még mindig nem tudtunk beállítani 5 étkezést, mert egyszerűen nem éhes ennyiszer egy nap...
Amúgy az én kisfiam se eszik, ha már nagyon fáradt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!