Rácsaptam a 2 évesem kezére, bűntudatom van?
Ő még nem tudja hogy ezekkel az apró csínytevésekkel milyen kárt tud okozni (esetleg visszavonhatatlant, mint az u.hsz.írt). Nem lesz tőle semmi baja, ha ráütsz a kezére, de akkor azonnal tedd, mert csak úgy tudja miért kapta.
Inkább Ő sírjon, mint Ti (ha a picinek lesz vmi baja).
Ne aggódj, el fogja felejteni.:) Nálunk tök hasonló a felállás, 2 éves volt a kisfiam, amikor a Pici született. Akkor még nem is volt rá féltékeny, vagyis nem bántotta, csak az átlagosnál többet rosszalkodott. Most 9 hónapos a kicsi, mászik, lépeget, és a nagy iszonyatosan féltékeny a játékaira, és úgy egyáltalán, ha valamiért rászólók, és éppen mellette van a kicsi, akkor felborítja, rálép, rácsap - pedig ő már lassan 3 éves lesz.:( Amúgy ha minden rendben, akkor meg simogatja a kistesót és produkálja neki magát, szóval nem reménytelen a helyzet, de én sem gondoltam volna, hogy ilyen durvák tudnak lenni a kisgyerekek.
A kézre-fenékre verés, akkor is ha fájt neki, SEMMIT nem oldott meg! Csak én éreztem magam nagyon szarul miatta, ugyanígy kiborultam mint te. Ő pillanatnyilag sírt érte, ment simogatni a kicsit, hogy ne haragudjon, de már 5 perc múlva újra elkapta a hév és fellökte a tesót, mert épp feszkós volt valamiért.
A lényeg, hogy én arra jöttem rá, hogy egy 2-3 éves még nagyon kicsi, és alapvetően ösztönlény. Nem tud még uralkodni magán, hiába az eszével már tudja, hogy nem szabad bántani a tesót, és utólag őszintén is mondja, hogy nem akarta, de ott és abban a pillanatban még nem tud ellenállni a belső késztetésnek - amit ő maga sem tud megmagyarázni miért van, mit jelent.
Szóval az egyetlen megoldás nálunk az, hogy állandó felügyelet alatt vannak, sosem hagyom őket kettesben, csak úgy hogy mondjuk a kicsi alszik már, becsukom rá kilincsre az ajtót, és azt a konyhából is hallanám, ha a nagy ki akarná nyitni.
Idővel majd jobb lesz, a nagy is nagyobb lesz, és a pici sem lesz már olyan kis törékeny, úgyhogy kitartást nekünk!
Ja, és ne vádold tovább magad a kézrecsapás miatt, nem fog emlékezni rá, nem rendszeresen csinálod, egyszeri eset volt.
Ne legyen bűntudatod,én eddig kb 10x csaptam a kezére,egyszer sikerült úgy,h kicsit piros is lett,mindegyik miatt bűntudtaom van/volt,de konnektorhoz nyúlt,vagy engem ütött nagyon,vagy a kaját dobálta.
Semmi köze a te kiskorodhoz,gondolom 2 éves korodból nem arra emlékszel,h a kezedre csaptak.Gondolj a kislányodra,neki hogy fájhatott,meg gondolom néha elesik a kisfiad,és az annél jobban fáj neki
de én is ilyen vagyok,bűntudatom volt,h még utána én vígasztaltam azért is,már nem is csapok rá a kezére se,csak mutogatom,h nagyon mérges vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!