Van még rajtam kívül más is, akinek "nem jött be a babázós korszak"?
Néha még magam előtt is szégyellem magam, milyen nehezen bírom. Sokszor sík ideg vagyok, hol ettől- hol attól (rendetlenség, hiszti, bezártság érzet...stb.)
Félre ne értsetek, nagyon szeretem a lányom /1 éves/, meghalnék érte, de annyira elvette a mindennapi rutin a kedvem az egésztől. Ha megkérdezik néha, mikor jön a következő gyerek, még a hideg is kiráz...alig várom, hogy mehessek vissza dolgozni, emberek közé.....
Érdemes lenne szaksegítséget kérned, hogy kiderüljön, ez nem szülés utáni depresszió-e. Jobba z óvatosság.
Meg rendszeres kikapcsolódás sem ártana, magnéziumpótlással az idegesség ellen. Egy kiegyensúlyozott anya jobb, mint egy hektikusan kiakadó, "síkideg" anya.
És nem, senkinek nem kötelező szeretni az otthonlevést vagy akarnia még egy gyereket szülni.
Jaj, ne akard már neki bebeszélni, hogy depressziója van!
Nekem sem jött be a babázás! Utáltam otthon lenni, utáltam gyerekes programokra járni, nap mint nap.És utáltam, hogy körülöttem is csak a sz.rospelenka volt a téma!
A köv.gyerek kérdéstől én is falra mászok!
Én visszamentem dolgozni. Nehezebb beosztani az időt, de nem vagyok idegbeteg a bezártságtól és végre értelmes dolgokkal is foglalkozom! És ez a köv.gyereknél sem lesz másként! Az első gyermekem megtanított rá, hogy ne akarjak otthon maradni, mert nem bírom!
Köszönöm a válaszokat, jó tudni, hogy vannak hasonló érzésű emberek is rajtam kívül. Tényleg csak annyiról van szó, hogy néha nem elégít ki az itthonlevésben az állandó kupi elpakolása, pisis-kakis pelusok, ugyanazon játékok mutogatása...szóval a napi rutin, elég monoton.
Most már ha a jó idő végleg eljön, többet fogunk kimozdulni.
Bölcsi még messze van.
Egyébként tervezett gyerek, akartuk, vártuk nagyon.Mi/ jobban mondva én viselem nehezen ennek a súlyát nehezebben.Belátom én is ilyen típus vagyok. Ez van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!