Kis tamogatast szeretnek kerni!? 7 hónapos baba
Te vagy az anyukája a picinek, ami azt jelenti, ha bármi furát látsz rajta, jogod van mindenféle külső egyetértés hiányában azonnal szakemberhez vinni. Max. feleslegesen mentek, mert semmi baja. Annál jobb.:) Ha meg valóban probléma van, milyen bölcsen tetted, hogy nem tétováztál, hanem mentél.
Én ilyen dolgokban egyedül a férjemmel beszélnék, anyuka-apuka-anyós-após-sógorok és sógornők véleménye a gyermekem témában semmilyen szerepet nem játszik!
Egyetértek az előttem szólóval, csak a férjem véleménye számít ha a gyerekről van szó. Mi vagyunk a szülei, a nagyszülő maradjon nagyszülő, nem kell nekik tudni az ilyen dolgokról.
Nem kell nekik magyarázni semmit. Persze ők úgy érzik, mindig mindent jobban tudnak és jobban csináltak anno....
Mondd el anyukádnak, anyósodnak, hogy valóban amikor mi voltunk gyerekek nem volt ilyen, mégis mindenki megtanult járni. De! Emlékszik e arra, hogy pl voltak ügyetlenebb gyerekek a tornaórán, akiknek nem ment még a legegyszerűbb tornagyakorlat, vagy olyan aki még a saját lábában is képes volt hasra vágódni? És lát-e korunkbeli felnőtteket tolószékben, mert annak idején oxigénhiánnyal születtek és senki nem segített rajtuk?
A kisfiammal is jártunk Dévényre fél éven át, mert nem forgott, nem szopott és a fejét furán tartotta, csak az egyik oldalon aludt, hason.
Anyósom is jött a szöveggel, hogy túlaggódom, meg minek. Van a kisfiamnak egy uncsitesója, egy kisfiú, aki kis ügyetlen, esetlen. A születésekor voltak komplikációk, anyukája alig bírta megszülni. Mindent később csinált és 16 hónapos volt, mire elindult. Mindenki csak azt hajtogatta, ááá, lusta baba.
Anyósom tudott mit mondott, amikor látta a kisfiamat 1 évesen focizni és labdát dobni, később ugrálni és táncolni? Azt mondta, hogy úgy gondolja, a másik unokájával is valami hasonló gond lehetett, mint a fiammal és kellett volna neki is a Dévény torna.
Egyébként a fiam enyhe oxigénhiánnyal született, 4/9-es apgarral. Így nekem nem volt kérdés, hogy vigyem-e fejlesztésre, amikor láttam, hogy nem megy a forgás.
Vidd mindneképpen. Ettől még valószínű minden rendben van, de lehet valahol van valami gond, akár az izomzata gyenge vagy feszes, ha ilyen gond van akkor biztos igényel valami foglalkozást, magától tuti nehezebben alakulna a fejlődése.
Az rendben, hogy majd fog csinálni mindent, de az egészséges agyi fejlődéshez hozzátartozik a testi fejlődés is.
Nem parázod túl, bár első gyerekes anyuka sok mindent túlaggódik, ezt magamról tudom :) de inkább vidd most el megnézetni mint késő legyen és pl kimaradjon a mászás ami nagyon fontos.
Bp-i vagy?
Az első gyerekem után megfogadtam, ha lesz még egy, mindenképp megmutatom Dévényesnek. Senki véleménye nem érdekelt, még a páromé se. Nyilván megbeszéltük, de ebben hajthatatlan voltam. Neki ő az első, nekem a második. A lányommal én küszködtem, mert nem látta senki azokat a finom eltéréseket, amik később gondot okoztak. Én se vettem észre, csak 6 évesen hívta fel rá a figyelmemet egy gyógypedagógus.
Szerencsére nincs semmi eltérés, mindent időben csinál. Ha lenne harmadik, azt is elvinném, szimplán megelőzésképp. Ha valakinek nem tetszik, ő baja. A számlát én állom, a gyerekkel nekem kell foglalkozni, innentől kezdve nem érdekel semmilyen tiltakozás. Doki azt mondta, 1 éves koráig nem kaphat semmilyen tejterméket, így nem is fog. Senki nem akadékoskodik.
Melyik Dévényesnél voltatok? Mi a Vezér úti lakótelepen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!