Átállítsam egy alvásra, vagy ne?
Egy éves a kislányom és mostanában egyre sűrűbben egyszer alszik napközben.
Ha reggel 7 előtt ébred akkor fél 10 felé elálmosodik és alszik 3/4-1 órát, így aztán még délután 2-3 között is alszik egy kicsit. De ha mondjuk fél 8-kor kel, akkor már hiába altatom délelőtt(pedig úgy látszik, mintha álmos lenne) nem alszik el, vagy ha otthagyom pár másodperc után felkel, így van, hogy 11 körül aludna viszont akkor a délutáni alvás már későre húzódik, így este még 10-kor sem akar aludni.
Mit tanácsoltok, átállítsam, vagy ne?
tök fura, én sose irányítom a gyerek alvását. figyelem, és kiszolgálom az igényét. szerintem ez a legjobb.
ha a tanácsomat kéred, azt mondom, aludjon úgy, ahogy ő akar.
nekem 10 hósom napközben már vagy 1 hónapja egyszer alszik el csak. 7kor kel (de mostanság 6 kor, nem baj, úgyis jövőhéten óraátállítás) és 11 felé elalszik, 2 órát, aztán este 7 és 8 között bealszik, fürcsi után, cicin. reggelig (pár éjjeli ébredéssel)
nagyon jó alvó mondjuk a kisfiam, ha mondjuk bealszik valami miatt 5 után (pl. rövid a déli alvás valamilyen esemény miatt) akkor is el tudom altatni legkésőbb fél 9ig.
esetleg még azt próbálhatod meg, hogy valahogy segíted elnyújtani a déli alvást, és akkor elég lesz ez az egy alkalom neki (az ő korában 4, 5 órát bír ébren a baba, így a 6, 7 órási keléshez, este 7, 8 órás lefekvéshez pont elég lenne egy 2 órás szunya). pl. kocsikáztok, sétáltok, elsötétíted a szobát, csendben vagy... (én megteremtem a hangulatot, csendet, légkört, de ha kell cicin vissza is altatom, hogy kb. a két óra meglegyen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!