Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? Ma vagyunk 10...

Mit tegyek? Ma vagyunk 10 naposak és most már biztos, hogy a babánk csak hason fekve hajlandó aludni.

Figyelt kérdés
Napközben nagyon jól elvagyunk, mert folyamatosan figyelem a babát, de éjszaka nem alszik a család, mert nem merjük a babát hason fekve lerakni aludni. Vagy rajtunk csimpaszkodva alszik, de úgy meg mi nem tudunk pihenni, vagy megpróbáljuk oldalt vagy hanyatt fekve lerakni, de akkor meg abban a pillanatban kipattanak a szemecskéi és jobb esetben egy darabig nézgelődik, vagy azonnal rázendít. Mit csináljunk, hogy nyugisabb legyen az éjszakánk? Más is van ezzel így? Ha veszek légzésfigyelőt, akkor megnyugodhatunk?
2009. dec. 16. 15:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is csak hason fekve volt hajlando aludni, aztán én is aggodtam mert ugye mondanak minden félét hogy aki hason alszik, meg nem olyan a légkör,meg fiu ott nagyobb a bölcsöhalál esélye.(gondolom te is ezért aggodsz)szóval én vettem légzésfigyelőt és ugy megnyugodtam.Hála égnek egyszer sem jelzett.

15 hónapos baba anyukája

2009. dec. 16. 15:38
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem is igy volt, es a legzesfigyelo az egy nagyon jo dolog, megnyugtatja az embert. Ez valtozni fog am, mostmar utal hason aludni...fura :)

6,5 honapos kisfiu anyukaja

2009. dec. 16. 15:45
 3/12 anonim ***** válasza:
Az en kislanyom is csak hason tud aludni! Mi is beszereztunk legzesmegfigyelot.Nagyon jo! Egyszer sem riasztott be feleslegesen. Egyebkent a hasonalvast nekunk a vedono kulon javasolta, mivel nagyon hasfajos baba volt. Igy legalabb a bent maradt levegot konnyebben kitudta tornazni.
2009. dec. 16. 15:45
 4/12 anonim ***** válasza:
50%

Miért baj az , hogy hason alszik? Lányom is világ életében hason aludt.

Igen, egy légzésfigyelővel pont azt érnéd el, hogy mernél aludni te is, ezért van kitalálva...

2009. dec. 16. 16:15
 5/12 anonim ***** válasza:

az én kisfiam is csak és kizárólag hasra téve aludt illetve úgy szeretett lenni.

4 hónapos koráig csak úgy aludt.

Légzésfigyelő az egy jó ötlet, úgy biztos nyugodtabbak lesztek.

2009. dec. 16. 16:15
 6/12 anonim ***** válasza:
Az én lányom is hason alszik egész újszülött korától, pedig már 9 hónapos. Nekünk is van légzésfigyelő és sokkal nyugodtabban aludta mikor még használtuk. Már kivettem a kiságyból mert feláll és beriasztott ha kell, ha nem.Szerintem vegyetek ti is. Egészségkártyára is lehet, ha van. Mi is arra vettük.
2009. dec. 16. 16:16
 7/12 anonim ***** válasza:
ez a ne aludjon hason egy a sok újsütetű dologból. Nyugodtan aludjon hason, ha van légzésfigyelőtök, semmi baj nem lehet. Ezrek nőttek föl úgy hogy hason aludtak
2009. dec. 16. 16:23
 8/12 anonim ***** válasza:

Nálunk is első baba. Nem mertem hasra fektetni se a kórházban, sem első 2 nap itthon (na nem is aludtunk). Aztán jön a doktornéni, aki mondta, hogy nyugodtan tegyük hasra. Semmi baja nem lesz, talán csak annyi, hogy jobban fog aludni :-)

Onnantól kezdve csak hason alszik. Most már forgolódik, el tud háton, oldalt aludni ha fáradt, de éjszaka csak hason.

Nem vettem légzésfigyelőt. Nem volt veszélyeztetett baba, egy szobában alszunk, míg éjszaka szopizott úgyis felébredtem az első kis zajra. Néha persze én is kuksiztam, hogy vesz-e levegőt, de pár hét után már nem aggódtam túl. Tudtam, hogy nem lesz semmi baj.

Jó babázást!

6 hónapos kislány anyukája

2009. dec. 16. 16:39
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Mind 2 kisfiam hasonalvó,az első kisfiamnál eszembe sem jutott aggódni.

A második babával baj volt még a pocakban,így jobban aggódtam,én is többször átmentem hallgatózni.

Szerintem sokkal nyugodtabban alszanak hason.

Légzésfigyelős tapasztalatom nincsen, nekünk egyik gyermekemnél sem volt.

2009. dec. 16. 16:47
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Én is gondoltam a légzésfigyelőre, mert még nem vettünk, de egy csomó rosszat is olvastam róluk, például, hogy károsabb az elektromos meg rádiófrekvenciás alkatrészek miatt (elektroszmog), mint amennyi haszna lenne. Igazán nem tudom mi tévő legyek... De ha arra gondolok, hogy mi is felnőttünk annak idején, viszont ha történne valami, azt meg sosem tudnám megbocsátani magamnak.
2009. dec. 16. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!