Ti is úgy pelenkáztok, öltöztettek, hogy másztok a baba után-vagy csak én vagyok ilyen béna?
Figyelt kérdés
8hónapos kislányomra olyan nehezen tudom a pelenkát,ruhát ráadni-a pelenkázót már nem is tudom használni-van valami jó ötletetek?2014. márc. 21. 10:46
1/15 anonim válasza:
Csak te vagy ilyen béna.
Foglald le valamivel közben, adj a kezébe valami számára rettentő izgalmasat, énekelj, bohóckodj stb.
2/15 anonim válasza:
Nálunk is ez van, ha itthon van a párom általában megkérem, hogy kösse le a gyereket addig, míg én gyorsan pelenkát cserélek vagy felöltöztetem, de nem mindig hagyja magát a fiam így sem. Ha egyedül vagyok... Végülis max. fél óra alatt úgy is megoldjuk a dolgot. :D Mindig adok a kezébe valamit, ami új, azzal leköti magát, én meg villámgyorsan próbálom felöltöztetni vagy tisztába tenni, de nem járok mindig sikerrel. Már egy ládányi cucc van a pelenkázó mellett, amivel babrálhat és még nem látta (pl. zseblámpa, vagy egy fésű, a hifi távirányítója...), ezek kb. 2 percre elterelik a figyelmét, addig nyugton van.
3/15 anonim válasza:
nyugi nem csak nálad van ez 11hónapos a kislányom és dettó ugyan ez a helyzet :) én ha nagyon ficánkol akkor adok neki valamit a kezébe amivel el van :) van mikor a pelus foglalja le annyira hogy szinte észre se veszi hogy le cseréltem neki :) próbáld ki.
4/15 anonim válasza:
igen, valamit mindig adj a kezébe, valami érdekeset :) az enyém a popsitörlővel is el tud molyolni egy kicsit. Ja, és kb ugyanekkor száműztem a pelenkázót, most már a földön csinálom, a szőnyegen (aláterítek valamit baleset esetére)
5/15 anonim válasza:
2. vagyok: az jutott még eszembe, hogy én sétálás előtt már csak úgy tudom felöltöztetni, hogy a rugit gyorsan lekapom róla, aztán egy szál bodyban beállítom a kiságyba, ott felülről "könnyen" rá tudom húzni a pulcsit és rá tudom adni a dzsekijét, majd beültetem a babakocsiba, ott ráhúzom a nadrágot, becsatolom, és utána adom rá a zoknit-cipőt. Így is sokszor megesik, hogy míg elfordulok, hogy én is felhúzzam a cipőm ő már rég lekapta az övét, és a zokniját is eldobálta erre-arra. Már csomóra kötöm a fűzőjét, de így is sokszor túl jár az eszemen. Gondoltam már nagyfiú (10 hónapos), nem adok rá kötős sapkát, csak simát, de tegnap is úgy elhagytuk a boltban (levette, kidobta, míg én pakoltam a kosárba), hogy észre sem vettem, az egyik eladó hozta utánunk... :) Én teljesen átérzem, hogy milyen nehéz egy eleven gyerekkel, és NEM, nem vagy béna.
6/15 anonim válasza:
Nem minden baba egyforma. A lányunk 20 hónapos és soha nem volt ilyen problémánk, a mai napig a pelenkázón pelenkázom és öltöztetem.
(Nekünk más okoz problémát, pl. nem akar enni.)
7/15 anonim válasza:
Az örökmozgó babák mind ilyenek. :)
8/15 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat-állni még nem tud,próbálok valamit adni,de azzal együtt fordul meg-és viszi tovább:-)
az elsőt inkább nem kommentálom
2014. márc. 21. 12:14
9/15 anonim válasza:
Szia! Nálunk ugyanez volt. Amint elkezdett forgolódni és mászni nem lehetett rendesen ráadni a pelenkát. Nagyon aktív, valamennyire le lehet foglalni ha újdonságot adsz a kezébe. Nem akarok vészmadár lenni de most 15 hónapos és mióta tud menni már meg is lóg mire nyúlok valamiért. Nálunk még nagy segítség volt, hogy áttértünk bugyipelusra mert sokkal gyorsabban rá tudom szerelni még futás közben is. Kitartás ők ilyenek akinek meg nyugodt gyereke van az próbálja meg bepelenkázni pl. az én fiamat és utána nyilatkozzon leszólóan!!
10/15 anonim válasza:
A fiam örökmozgó 21 hónapos, de pelenkázni csak a pelenkázón vagyok hajlandó (tűri is), ebből sosem engedtem. Az öltözés vagy a pelenkázón vagy széken ülve zajlik, nem kergetem a lakásban. Megfogom és leültetem, énekelek neki, adok valamit a kezébe, ha kell, de mivel én vagyok a felnőtt olyat nem játszunk, hogy csúszok mászok utána a lakásban. Néha határozottnak kell lenni és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!