Babóm 8 hónapos és még szinte semmit nem csinál! Nektek mikor kezdett mozgolódni?
vannak gyorsan fejlődő babák és vannak lassabban fejlődő babák. lusta baba nincs!
de azért van egy meghatározott kor amikorra már bizonyos dolgokat kell tudnia csinálni. én mindenképpen elvinném szakemberhez, azért legalább forognia bőszen kéne már, annak ugye 6 hónapos kor a határa. 8 hónapos korig kell elkezdeni kúszni, amennyiben nem, szintén szakember.
ez jó hír, hogy a dévény tornász szerint semmi baja, de akkor neurológusnak mutasd meg és valami tornát írass fel. oké, hogy nincs baja, de valami megakadályozza abban, hogy mozogjon
Próbáld TSMT tornára vinni, az nem csak fizikai stimulációval dolgozik, mint a Dévényes, hanem az idegrendszert is feljeszti a gyakorlakatokkal.
Tesóm kisfia is így volt, jártak szakemberhez, illetve volt egy kb. 30 percs gyakorlatsor, amit minden nap megcsináltak otthon. Kb. 5 hónap alatt utolérte a kortársait.
Ne hanyagold el a dolgot.
Nálunk ugyanez van. 8 hónapot tölti a héten. Én is elvittem egyszer dévényeshez, még decemberben, mert nem fordult hátról hasra. Hasról már akkor megcsinálta párszor, de soha nem forgott sokat. Nála sem találtak semmit, pedig igen alaposan átnézte a gyógytornász. Aztán egy nagyon sajátságos technikával végre sikerült hasra fordulnia, de nem mondhatnám, hogy mostanában folyamatosan forogna. Ő is csak a tengelye körül kúszik egyelőre, szabályos előre kúszás nincs, a mászásnak, az ülésnek még nyoma sincs. Lehet, egy hónap múlva beutalnak minket is vizsgálatra...
A kolléganőm 4 hónappal hamarabb szült, az ő kislánya sem csinált semmit. Egy éves korára kb. egy hónap leforgása alatt először felkapaszkodott és felállt, majd elkezdett mászni, kiülni mászásból és az egy éves státuszon tulajdonképpen megfelelt a korának a mozgása.
Remélem, nálunk és nálatok is szépen kialakul minden!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!