Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mit adtok enni a 1,5 éves...

Ti mit adtok enni a 1,5 éves gyerkőcötöknek?

Figyelt kérdés

szeretnék kérni egy két uj tippet ,mert eléggé nehezen kakil a lánykám és nem tom miért ,nagyon sokat eszik ,mindent reggeli , tízorai ,ebéd vacsi ,no meg ezek között nasi stb!!

Irnátok nekem pár ötletet miket adjak neki ,ebéd vacsi , érdekelne jobban

Reggelire még 250ml tápit iszik ,az ebéd bébiétel legtöbbször mert ha nem olyat főzök abból van hogy nem eszi meg!!

köszönöm szépen

2014. márc. 18. 15:31
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ha étkezések között adsz neki gyümölcsöt vagy gyümölcs levet az segithet.

2014. márc. 18. 15:41
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy miért de a férjem anno azt mondta, hogy az üveges bébiételt evő gyerekeknél gyakoribb a székrekedés. Sajnos megindokolni nem tudom, de ő orvos, és ért ehhez. Mi is akkor hagytuk el az üvegeseket, amikor szorulása lett tőle a kiscsajnak, és nekünk is nehéz volt, hidd el, mert ő ráadásul tejérzékeny is, így gyakorlatilag minden főzésünket átállítottam rizstejesre-mandulatejesre, közben egyetemre jártam, szóval na... Nem volt könnyű, én szerettem a bébiételeket, de váltottunk.

Most 22 hónapos, de végülis nem sokat változott az étrendje másfél éves kora óta, ilyeneket eszik:

Ebéd: tengeri kütyüs-paradicsomos tészták (paradicsomot hagymán megpirítok, bazsalikom, oregánó, pici fokhagyma, és kagylók-rákok, vagy simán csak valamilyen hal, esetleg pisztrán zöldségkockákkal), krémlevesek (zeller, hagyma, fokhagyma, gomba, brokkoli, karfiol, currys-mézes répaleves), májfelfújt, sült husik (szűzpecsenye pl.), vagy sült combok ilyen-olyan házi fűszerkeverékekkel, sokat lehet rajtuk variálni, kókuszos bundás csirke, köretnek bulgur, kuszkusz, rizs van többnyire. Ezek a kedvencei, de sok más is van, nem írom le mind.

Vacsira valamilyen kencét készítek: avokádókrém, padlizsán krém, gombás tojáskrém, sonkakrém, ha a te lányod nem érzékeny a tejre, akkor nálatok pl. szóba jöhet a mézes-bazsalikomos körözött, ezt az én lányom nem, de a barátnőm kislánya gyakran eszi, ha épp nálunk vannak, imádja, ő 16 hónapos, vagy a ricotta is.

Délutánonként gyakran sütök muffint, cupcaket, vagy valamilyen kekszet, ha abból belakmároz, akkor nem vacsizik sokat (mondjuk fél szelet kenyeret, viszonlag sok krémmel meg mondjuk sonkával), de ha kevesebbet uzsizik, vagy pl. csak gyümölcsöt, akkor akár két szelet kenyér is elfogy vasorára, zöldséggel és feltéttel. Nagyon szereti őket.

Nálunk egyértelműen azóta nincs székrekedés, mióta házit eszik.

2014. márc. 18. 16:03
 3/9 anonim ***** válasza:

Azt eszi amit mi, a bébiételt 13-14 hónapos korától elutasította, (előtte sem ette azt minden nap, csak heti 2 ebédre kb, többi házi koszt)

Heti 2X legalább főzeléket eszik, (mi is) szereti a spenótot, sóskát, (ezeket krumplival, tojással esszük) a zöldbabot, zöldborsót, a tök főzi és a paradicsomos káposzta nem ízlettek neki, szereti a karalábéfőzeléket, karfiol levest,

Ha nem főzelék van, akkor szokott lenni párszor "menza kaja", ami pl.: paradicsomos húsgombóc krumpli, gyümölcsszósz husi pirított dara, vadas spagettivel, aztán minden héten 2X van husi+ köret, (mi nem szeretjük az olajban sült rántottat, hanem a roston, grillen sült zsírmentes husikat, köretnek szoktam a rizsen-krumplin-kuszkuszon kívül adni párolt zöldséget is, ezt szinte mindig, vagy nyers salátát. A lányom a salátát, ha van hozzá öntet szívesen megeszi, ha hagyom neki:-) pl. nem csípős görög salit evett múltkor.

És igen, halat is szoktunk enni, ehhez is van zöldség is meg mondjuk rizs is.

Még annyi, hogy ő pékárut csak reggelire eszik, meg ha nem meleg a vacsi, vacsira.

Az ebéd mindig házi főtt, és a tízórai uzsi pedig kizárólag gyümölcs vagy joghurt. Sok gyümölcsöt eszik, azt szokta tízórain kívül is kérni, csak úgy rágcsálja.

Nincs gond a székletével soha, reggeli egészséges széklete van.

2014. márc. 18. 17:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Széklet kapcsán még az jutott eszembe, hogy FOLYADÉKBEVITEL is befolyásolhatja. Az én lányom nagyon vedelős, ő kb 4 2,5-es vizet, teát megiszik egy nap, és még plusz az esti adag teája, sőt még éjjel is sokszor iszik, oda van készítve az ágyába a folyadék. Nem tudom a te babád mennyit iszik, de a székleten a sok víz, gyümölcslé, gyümölcstea is segíthet.
2014. márc. 18. 17:48
 5/9 anonim ***** válasza:

Az én lányom sosem evett bébikaját, nem fogadta el és rengeteg vizet iszik. Napi kétszer gyümölcsöt és heti 2szer kakil. Voltunk kivizsgáláson, minden. Mondjuk nem szenved tőle és mi is ilyenek vagyunk a tesómmal. Szóval valószínűleg örökölte. :(

Ebéd:

paradicsomos gombóc rizzsel

gazdag pipiaprólékból leves túrógombóccal

lencseleves füstölt hússal, medvehagymás pogácsával

borsóleves

sült máj rizzsel

sóágyon sült csirke, párolt kelbimbóval

bolognai spagetti

karalábéleves

karfiolleves csirkenyakkal, tojásos nokedlivel

spenót reszelt sajttal

sült hús meggy szósszal, krumplival

brassói aprópecsenye

borsófőzelék

kelkáposzta főzelék

sárgaborsó főzelék sült csirkecombbal

sólet

töltött padlizsán

székely káposzta

köménymagleves/tojásleves

rakott kelkáposzta

nekünk bevált a sok leves és a főzelék, még ha puffasztó zöldségből van, akkor is.

vacsora:

tojáskrém

bundás kenyér

rántotta

házi májkrém

zöldfűszeres túrókrém

kőrözött

főtt tojás vajas kiflivel

sajtos- vajas kifli

tejbergríz

tejet nem iszik, csak a kajákba, tejitalt kap 2 hónapja, addig szopizott (most 19 hónapos)

sosem kap ebéd maradékot, mert 2 napra főzök

2014. márc. 18. 18:19
 6/9 anonim ***** válasza:

Én a 3. as vagyok, és gondolkodtam, hogy mi a kedvenc kajája a lányomnak, és egyértelműen a kelkáposzta főzelék fasírttal, esetleg még a rakott kel, meg a frankfurti leves.

Anyja lánya:-)

Ja, meg olasz kajákat is szokott enni, szereti azokat is.

Viszont nem szereti a tejbegrízt, tejberizst, nagy bánatomra.

2014. márc. 18. 18:27
 7/9 A kérdező kommentje:

Huu köszönöm szépen irtó finomakat és jó ötleteket irtatok!!

Nagyon örülök, fogok is csinálni ami egyből megfogott valaki irta a sült hús meggyszósz stb..

2014. márc. 18. 20:35
 8/9 A kérdező kommentje:
Ja egyébként , a folyadékról annyi hogy napi 1-1,5 l iszik meg ,a székletével pár napja van gond csak még sose volt baj és ezért ijedtem meg!!köszönöm a válaszokat mégegyszer
2014. márc. 18. 20:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem is jól jöttek a tippek :)!
2014. márc. 19. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!